Thursday, December 15, 2011

menetap di ECONSAVE????

hasil karya; E-ra paSha pada 8:35 AM 2 000 orang nak tahu rahsie e-ra

selamat pagi semua..
(lamenye tak update blog ni)
e-ra rase dah terlalu lame e-ra tinggalkan blog ni kan??
hampir 3 bulan..

kalau 3 bulan sebelum ni era sibuk dengan SPM..
sekarang bile dah abez SPM..
era sibuk dengan kerja pulak..
(what?? era pasha kerja??x caye kan??)
sebab 2 la era bagi tajuk entry hari ini macam 2..
ehehe
sebenarnya era x de la menetap di econsave..
maksud era..era dah jadi kakitangan econsave..

era rase tak salah kan untuk era menimba pengalaman bekerja..
walaupun gementar yang teramat sangat masa sesi interveiw..
tapi era kene beranikan diri jugak untuk mencuba..
kalau tak sampai bila lagi kan??
tak kan era nak duduk rumah 7-8 bulan??
perghhhh..boleh stuck kepale era..

dengan itu..
e-ra menisytiharkan bahawa..
mulai hari ini e-ra akan kembali BERCUTI dari dunia blogging ini..
era mintak maaf sekiranya e-ra tidak aktif lagi dalam dunia blogging ini..
insyallah jika ada kelapangan masa era akan update entry..

opps lupe nk bagi tahu.. era start keje isnin ni..
bersamaan 19/12/11..
wish me luck k!!
 heeee..~

tadaaaaaaaaaaa:
Econsave Homepage

assalammualaikum


Thursday, December 8, 2011

ost OMBAK RINDU..

hasil karya; E-ra paSha pada 10:51 AM 2 000 orang nak tahu rahsie e-ra
LIRIK LAGU OMBAK RINDU..
HAFIZ FT ADIRA

Tuhan tolong lembutkan hati dia
Untuk terima ku seadanya
Kerna ku tak sanggup
Kerna ku tak mampu
Hidup tanpa dia di sisi ku

Tuhan aku tahu banyak dosa ku
Hanya ingat Kamu kala duka ku
Namun hanya Kamu yang mampu membuka
Pintu hatinya untuk cintaku

Malam kau bawalah rinduku
Untuk dirinya yang jauh dari ku
Agar dia tidak kesepian
Selalu rasa ada cinta agung

Hujan bawa air mata ku
Yang mengalir membasuh luka ku
Agar dia tahu ku terseksa
Tanpa cinta dia di hatiku

Hanya mampu terserah
Moga cahaya di penanti

Tuhan tolong lembutkan hati dia
Untuk terima ku seadanya

Kerna ku tak sanggup
Kerna ku tak mampu
Hidup tanpa dia di sisi ku



kini 4 bulan..

hasil karya; E-ra paSha pada 9:06 AM 2 000 orang nak tahu rahsie e-ra
 
4 bulan?
ape yang 4 bulan..
heeee..
anniersary yang ke-4 bulan lor..

alhamdulillah.
pejam celik3..
dah 4 bulan kan??
cepat jek..

hope kami kekal selamanya..heee~!

jom kite cuci mate sket..heeeee





pesanan buat encik pemilik hati..
*terima kasih buat segalanya..
*hope kite akan kekal selamanya..
*heeee~ love u sooo much99..

 

cinema di today's mall ulu tiram,johor berombak!!

hasil karya; E-ra paSha pada 8:23 AM 2 000 orang nak tahu rahsie e-ra
 

filem ombak rindu yang diapdatasikan daripada sebuah novel..
kini menjadi buah mulut setiap lapisan masyarakat..
semalam era pon try la gi tengok..
seriuss!! meleleh!! air mate..heeee..


SINOPSIS
Menjadi anak yatim piatu, dilacurkan oleh bapa saudara sendiri serta berhadapan dengan pelbagai dugaan dalam kehidupan dan cinta. Itulah antara liku-liku yang terpaksa diharungi oleh insan bernama Izzah lakonan aktres jelita, Maya Karin dalam filem terbarunya, Ombak Rindu. Izzah (Maya Karin), gadis yatim piatu yang kematian ibu dan ayah akibat kemalangan jalan raya. Justeru itu, ayah saudaranya, Taha, mengambil tugas memelihara Izzah.  Pada masa sama, Pak Cik Taha banyak berhutang. Disebabkan kesempitan wang dia sanggup menjual Izzah kepada seorang tauke kelab malam.

Di situlah dia berkenalan dengan seorang pelanggan bernama Hariz (Aaron Aziz). Hariz sanggup ‘membeli’ Izzah dengan harga yang mahal dari tauke kelab itu dan mahu membawa dia keluar dari neraka jahanam itu. Atas permintaan Izzah, akhirnya Hariz berkahwin dengan Izzah, tetapi dengan syarat semuanya mesti dirahsiakan. Kehadiran Mila Amylia, anak Tan Sri Rashdan, iaitu model dan pelakon terkenal tanahair menggugat cinta Izzah yang mula berputik kepada Hariz. Dapatkah Izzah menerima Mila Amylia sebagai madunya? Bahagiakah rumah tangga yang dibina di atas kehadiran orang lain? Bagaimanakah tindakan 
Datuk Sufiah setelah mengetahui cerita sebenarnya?


terbaaikkkkkkkkkkkk...
so jom cepat2 g serbu cinema !! heee..

*PERINGATAN: JANGAN LUPA BAWA TISU BERSAMA..
 

E-ra pasha lepaskan baju sekolahnya demi berblogging???

hasil karya; E-ra paSha pada 7:59 AM 0 000 orang nak tahu rahsie e-ra
weeewitttttt!!
ape khabar semua..
rindu era x?? (soalan x penting)

era mintak maaf sangat sebab da hampir 2 bulan era x update blog ni..
hal ini berlaku demikian kerana owner blog ni sedang menduduki SPM (era la)

so tajuk entry 2 saje jek bikin gempak..
haha actually era x tinggLkan sekolah untuk berblogging pon..
tapi era memang harus tinggalkan sekolah..
sebab era baru sahaja menamatkan peperiksaan SPM..
ALHAMDULILLAH..

insyallah e-ra akan kembali aktif berblogging sekarang..
so nantikan entry2 terbaik daripada era k..
=)


(HARI GRADUASI SMK LAKSAMANA 2011)

*rse kekok plk tulis entry ni..
cz da lme x tulis entry..heee



Friday, October 14, 2011

Blog era naik harga !!

hasil karya; E-ra paSha pada 10:11 PM 6 000 orang nak tahu rahsie e-ra
 
ok x mau citer panjang2..
korang ingat x dulu era ade buat entry pasal harga blog??
so secara tak sengajanya malam ni..
era try2 la tengok harga blog era..
dan era sangat terperanjat!!
blog era dah naik harga!!!
bertambah > RM 5,054.11 !!!

dulu blog era bernilai>

RM1,019.79
selepas berlaku pertambahan sebanyak RM5,054.11..
sekarang blog era bernilai>

weeeeeee~!
alhamdulillah..
ade penambahan nilai..

hehe
walaupun blog era blog yang ke>
33,388 dalam malaysia..
(fuhhh banyak gilerr)
tapi era bersyukur jugaklah..
ade tempat untuk blog era di malaysia ini..

nak tahu nilai blog korang??
korang try kat sini>
http://bizinformation.com.my/

nanti share la harga blog korang kat entry era ni ye??
nak tahu jugak..hehehe
 

sihir dari FACEBOOK

hasil karya; E-ra paSha pada 6:36 PM 3 000 orang nak tahu rahsie e-ra
 
tadi mase era on9 facebook..
era tertarik dengan wall photo member era di facebook..
so era ingat nak share dengan korang semua..
ok ini pic nya>


 

SEGMEN NASZ : KUMPUL DAN SERANG ..

hasil karya; E-ra paSha pada 4:59 PM 41 000 orang nak tahu rahsie e-ra
 

nak join jugak??
korang pergi usha kat link ini>

 

handbag ini aku yang punya

hasil karya; E-ra paSha pada 2:45 PM 0 000 orang nak tahu rahsie e-ra
ok hari ni era teringin nk join contest..
mesti korang tahukn ape prize dia??
yeah!!! handbag!!!

syarat2 join mcm biase :
.
1-Follow belog INI dan jugak belog ini --->http://bloggersiput.blogspot.com

2-Copy paste entry niey atau syarat 2 nieyh

3-buat satu entry pasal contest nieyh

4-tinggalkan url link entry korang kat ruangan komen entry nieyh...




nk join jugak???

Thursday, October 13, 2011

Blogger Pilihan TERJAH

hasil karya; E-ra paSha pada 7:26 PM 3 000 orang nak tahu rahsie e-ra

Chegu Zubir

anda TERJAH saya..saya TERJAH anda !!! 



ALHAMDULILLAH 1K..

hasil karya; E-ra paSha pada 7:06 PM 1 000 orang nak tahu rahsie e-ra
hollla2...
ape yang 1k 2???
hehehe..

ALHAMDULILLAH..
blog era ini sudah memiliki 1K follower..
tak sangke ade jugak yang berminat untuk follow blog era ini..
walaupun era blogger baru...
baru beberapa bulan sahaja dalam dunia blog ini..
era dah berjaya mencapai jumlah follower sehingga 1k..
mungkin pada blogger otai..or yang dah ade banyak follower..
ianya hanya 1 perkara biasa..
namun pada era ianya adalah 1 kejayaan dalam diri era..

entry ni era tulis bukan untuk berbangga diri.
malah..era harap ramai blogger2 di luar sane..
yang sudi memberikan tunjuk ajar kepada blogger junior macam era..

JUTAAN TERIMA KASIH:
1.kepada semua follower blog era..
yang sudi melengkapkn box follower era sehingga jadi 1k..hehe

2.kepada pembaca2 blog era..(even dia x follow..singgh pon ok la kan? hee)

3.kepada parentz era..selalu support era..n taja lappy+b.band untuk era blogging..

4.kepada stilvoll unity yang selalu support era..sayang korang!!

5.tak lupe juga kepada jantung hati era..blogger syahmi..
yang selalu support+bagi semangt..
n selalu tenangkan era kalau tengah emo bila teplte blog rosak angkare salah edit..hehe..

TERIMA KASIH SEMUA!!!!

ok
korang mesti nak tahu kan siapa blogger bertuah yang menjadi follower k-1000 blog era??

ni dia>


tudiaaaaaa..
inilah blogger bertuahnya..
tQ ye.. heee..

era dah terjah blognya..
era sangat tertarik dengan entry2 dari beliau..
so jom terjah blog syeeda dahalam!!!

era rasa sampai sini sja entry era untuk kali ini..
heee~ sekrang bertambah++++ semngat untuk berblogging..
jumpa di lain entry~!


salam sayang,

Wednesday, October 12, 2011

Contest DANIEL ADIE : SISPA

hasil karya; E-ra paSha pada 7:34 PM 10 000 orang nak tahu rahsie e-ra
ASSALAMMUALAIKUM!!!

(click untuk sertai)

weeewittt blogger yang era admire buat contest la!!! (dengan cara dia berblogging k!)
so ape tunggu lagi???
jom join!!!
click je banner contest kat atas 2 ye..=)

ok ni pic era..

'Terkadang, senyuman palsu terukir apabila......................
kita tak mahu menunjukkan masalah hidup kita pada orang lain..
senyumlah..jika itu boleh membahagiakan orang lain..
walaupun yang terukir hanya sekadar senyuman palsu!! =)

mangsa tag:

tamat pada: 30.10.2011.

AKU CUMA SEORANG BLOGGER

hasil karya; E-ra paSha pada 4:48 PM 7 000 orang nak tahu rahsie e-ra
ASSALAMMUALAIKUM!!

Santai Bersama BEN ASHAARI
(click je k)

kenape rakan blogger harus masuk blog e-ra??
sebab..e-ra baru lagi dalam dunia blogging ni..
so era harap ramailah blogger2 senior or blogger2 lain masuk ke blog era ni..
untuk bagi tunjuk ajar kat era..
yang mane salah 2 tegur2 lah ye =)

blog yang memberi e-ra semngat dalam berblogging??
actually era ade banyak blog yg e-ra jadikan sebagai sumber inspirasi untuk era berblogging ni..
antaranya:



Tuesday, October 11, 2011

3rd GA RossRazif

hasil karya; E-ra paSha pada 6:27 PM 0 000 orang nak tahu rahsie e-ra
ASSALAMMUALAIKUM!!!
(clik jika berminat untuk sertai)

01/11/2011 pkl 08.00a.m....

SELAMAT ULANG TAHUN SEMUAA!!!!!!

Mila's Chocolate Giveaway 2011

hasil karya; E-ra paSha pada 5:18 PM 0 000 orang nak tahu rahsie e-ra
assalammualaikum!!


SAYA NAK MENANG COKLAT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tarikh tutup giveaway pada 15 Oktober 2011.

Monday, October 10, 2011

pencarian bloglist blog azri

hasil karya; E-ra paSha pada 11:56 PM 0 000 orang nak tahu rahsie e-ra
ASSALAMMUALIKUM!!


adezzz..
kenape la blog awk disable right click
cik abg uiyttt??
haha..
terpakse lah era buat screenshoot.. =="
pade pendpt era better x yah buat disable right click..
sush nnti orang nak join ape2 segment awk..heee~
(mcm pandai sgt je era ni kan?)
haha
y len dah ok!!
keep on blogging k!!!

oh ye..
era dh follow sekali..

GA: cik bambam saya nak ole-ole!!

hasil karya; E-ra paSha pada 10:24 PM 1 000 orang nak tahu rahsie e-ra
ASSALAMMUALIKUM!!


jom join!!!

tamat:
28/10/11

jom cari follower

hasil karya; E-ra paSha pada 9:46 PM 0 000 orang nak tahu rahsie e-ra
ASSALAMMUALAIKUM!!!

jom tambah follower..
tambah follower x bermakna tamak follower..
tapi kite boleh tambah member kan??
jom..heeee~!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

akulah E-ra paSha*_* Copyright © 2012 Design and Graphic by E-ra Pasha Template