Saturday, April 30, 2011

Contest : Gambar DesktOp Lappy !

hasil karya; E-ra paSha pada 7:42 PM 4 000 orang nak tahu rahsie e-ra
ASSALAMMUALAIKUM..

! anOther stOry tO tell yOu !
(click utk join)

ok ni printscreen lappy e-ra plk..



kenape e-ra guna pic e-ra??
sebab kan lappy e-ra x kan nk guna pic orang len plk kn??
heheh,,
tag time:

*NOTA KAKI: kalo korang nk join jgk pon bole.
juz one click kt banner contest 2 k..

SCTV MUSIC AWARD 2011 !!

hasil karya; E-ra paSha pada 12:02 PM 3 000 orang nak tahu rahsie e-ra
ASSALAMMUALAIKUM!!!
holaaa3..
selamat pagi semua..
wee~
(mentang2 ari ni x de klaz tambahan..nk updte blog je rase)

korang tahu x SCTV MUSIC AWRD???
sebenarnye..
SCTV MUSIC AWRD hari anugerah utk penggiat seni di INDONESIA..
alaa..kalau di malaysia..
kite ade ANUGERAH JUARA LAGU..
haa same je...
so malam tadi adlah malam SCTV MUSIC AWARD utk tahun 2011..
(bole click kalo nak tahu lebih lanjut)

antare kategori yg dipertandingkan:
 Album Pop Solo Ngetop, 
Album Pop Duo/Group Ngetop,
 Album Pendatang Baru Solo Ngetop,
 Album Pendatang Baru Duo/Group Ngetop
 dan  Lagu Paling Ngetop. 
 Malam puncak “SCTV Music Awards 2011” dimeriahkan oleh:
 Ungu, ST12, Wali, Nidji, D’Bagindas, Armada, Geisha, Zigaz, Zivilia, SMASH, NSG Star, 3IN1, Afgan, Adelia, Yuni Shara, Raffi Ahmad, Regina, Andhika Pratama, Ussy, Sinta+Jojo, Udin, Bona Paputangan, Gamaliel + Audrey, Astrid, Syahrini, Indah Dewi Pertwi, Cinta Laura, Ridho Rhoma, Bondan + Fade2Black, Yovie n Nuno, Maia, Teamlo, Damian, dan Abu Marlo, 
dengan pembaca acara:
 Gading Marten, Astrid Tiar, dan Andhika Pratama.

SCTV Music Awards 2010 juga memberikan 5 Special Awards kepada:
 Penyanyi Band Favorit,
 Pemain Gitar Favorit,
Pemain Bass Favorit,
Pemain Drum Favorit,
dan Pemain Keyboard favorit..

ok nak tahu sape je yg tercalon???
ni ha..






dan pemenang nya ialahhhhhhhhhhhhhhhhhh

ALBUM POP SOLO NGETOP:
THE ONE - Afgan Syah Reza (Pemenang)

ALBUM POP DUO/GROUP NGETOP:
PANGERAN CINTA - ST12 (Pemenang)
ALBUM PENDATANG BARU SOLO NGETOP:
HIPNOTIS - Indah Dewi Pertiwi (Pemenang)
ALBUM PENDATANG BARU DUO/GROUP NGETOP:
C.I.N.T.A - D Bagindas (Pemenang)
LAGU PALING NGETOP:
Aku Terjatuh - ST12 (Pemenang)
PENYANYI/VOCALIST BAND FAVORIT:
Pasha Ungu (Pemenang)
PEMAIN GITAR FAVORIT:
Enda Ungu (Pemenang)
PEMAIN KEYBOARD FAVORIT:
Yovie Widianto (Pemenang)
PEMAIN BASS FAVORIT:
Chua Kotak (Pemenang)
PEMAIN DRUM FAVORIT:
Rowman Ungu (Pemenang)

SPECIAL AWARD PAGELARAN MUSIK INDONESIA KELAS DUNIA:
Pemenang: Jakarta International Java Jazz Festival
haaa itu diaaaa..
huxhuxhux..
walaupun TAHTA UNGU SEBAGAI BAND PALING POPULAR telah diambil oleh ST12!!
tapi ungu tetap menunjukkn ungu mampu juga meraih award!!
(saje je bagi chance kt ST12..haha)
yea!!!!
tapi tetap!!
PASHA NO 1!!!!!!!!!!!!!!!!!
PASHA TETAP PENYANYI PALING POLUPAR!!!
grr~
tapi malam tadi e-ra tgok pasha mcm nak MAKAN DIA JE!!!
kenape???
coz dye romantik sgt dgn isterinya..
adelia..
(buat e-ra jelouze!! haha)
huxhuxhux hatiku hancur!!!
(seidh kejap)


*NOTA KAKI: congrate bagi yg dah menang!!
keep in touch!!

BLOGGER x tido malam??? | compiuse !!

hasil karya; E-ra paSha pada 10:31 AM 3 000 orang nak tahu rahsie e-ra
ASSALAMMUALAIKUM!!!
haloooooooo semuaaa!!
tengah buat ape 2..
grr~
err btol ke ade statement yg mngatakan bahawa.....
BLOGGER X TIDO MALAM?????
COMPIUSE!!

statement ini terhasil lantaran kerana..
bile e-ra bukak je blog or FB mesti ade blogger..

sejak kebelakangan ni..
e-ra ade la bukak blog+FB sebelum pergi sekolah..
dlm pukol 5..
ade saje blogger yg on9..
n sedang BLOGWALKING!!!
waaooo~
then
kalo e-ra on9 sampai larut malam pon..
still blogger2 ni ade lagi..
grr~ (korang x ngantok ke??)
itu la yg menjadi tande tnye dalm hati e-ra..
yg menjadi persoalan dlm kotak pikiran e-ra..
cube korang tgk ni.....
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
ni merupakan printscreen orang yg tengah on9 FB..
pada jam 5 pagi..
cube korang tgk..
kebanyakn yg on9 ialah BLOGGER!!!
ade 2-3 orang je yg bukn blogger..
dan semua yg on9 adlah blogger2 otai + senior + popular...
adekah itu rahsie kejayaan mereka???
hmmm..
pening betui e-ra..
kalo ini la rhsie kejayaan mereka..
nk jgk e-ra try..
hehehe..=P

tapi persoalanye!!!
mampukah e-ra x tido malam???????????
grrrr~
e-ra boleh!!!!!!!!!!!!

*NOTA KAKI: hari ni merupakan hari sabtu pertama dlm tahun 2011..
yg sempoi+relax+x de klaz tmbhn..
wee~ so nk blogwalking 1 ari..yeah!!

Thursday, April 28, 2011

CONTEST BLOG SAYA SMART !!

hasil karya; E-ra paSha pada 10:22 PM 4 000 orang nak tahu rahsie e-ra
ASSALAMMUALAIKUM!!!
salam blogger..

(click je banner kalau nk join)

hari ni e-ra nak join contest blog smart pulak..
weewitttt..
walaupon dlm hati e-ra ade terdetik : 'blog x smart pon nk join jgk k???'
hahah~
tapi kenape e-ra nak sgt join????
coz..
hadiah dye!!!
WOWWWWWWWWWWWWWWWWWW!!!
BERBALOI!!!!!
Tempat pertama akan menang RM 150
Tempat kedua lakk RM 100

weee~
mane x kelabu mate e-ra!!
haha
yez!!!
siyezly.. e-ra mmg agk mate duitan..
err~ slh ke???
tp x d la sampai jadi pisau cukur..(grr~ x suke pompn mcm 2!)

ahahah..
mesti korang da terpikir nak join jgk kn????
amboyyyy..
e-ra ingt e-ra sorang je yg matrek..
rupene same je..
heheh..

mule2 nye..
e-ra pikir..
kalo e-ra la dpt duit 2..
e-ra nak g PARIS!!
wahahaha..
nonsense!!
(ade ke dwet juz 100 lbh nk buat g paris..)
so..
e-ra tukar la pikiran..
e-ra nak beli shawl bayk2!!!!
grr~
cz e-ra tgh giler2 kompol shawl..
ok3..
dah cukop berangan!!!
nk tag pulak..
mcm biase..
kalao e-ra join ape2 contest or GA..
e-ra mesti la x nk lupekan mmbe2 e-ra yg len..
e-ra nk dyorang join jgk..
(kalo dyorang yg menang boleh 'pau' dyorang!! hha)

tag:

*NOTA KAKI: ok..2 je..err~ kalo mmbe2 yg e-ra tag ni mng..jgn lupe ye share2 nn e-ra..
heheheheh..

HAPPY BIRTHDAY MAMA !!!!

hasil karya; E-ra paSha pada 9:56 PM 4 000 orang nak tahu rahsie e-ra
ASSALAMMUALAIKUM!!!!
selamat malam semua..
ok dah bace tajuk entry???
yihaaaa!!!!
yeaaahhh3!!

29/4 merupakan birthday mama e-ra..
(lmbt nk tnggu pkol 12..ahaaxx)
yg ke????
korang rase yg ke berape???
haha..
cepat teka cepat!!!


uishh lambt la..
mama e-ra dah 41 tahun..!!!!!
err tue x??
x kan??
mude lagi taw..
heheheh..
so..

HAPPY BIRTHDAY 2 U MAMA!!!!!!!!!!!!
semoge sihat selalu..
selalu bahgia..
di murhkn rzeki..

thnkz 2 mama yg selama ni membesrkn e-ra..
yg melahirkn e-ra..
yg sllu syg e-ra..
err~ semua jasa mama la..
x terbalas semua nye..

(pic2 mama e-ra)




*NOTA KAKI: weee~ nk mkn kek tiramisu!!!
like!!!
SAPE NK WISH BOLE COMMENT YE..
hee~

Baju STILVOLL UNITY..

hasil karya; E-ra paSha pada 7:35 PM 2 000 orang nak tahu rahsie e-ra

ASSALAMMUALAIKUM!!!!
oh yeahh!!!!
semalam e-ra dengan member e-ra g survey2 baju untuk stilvoll unity..
fuhhh~ penat woooo..
rambang gilerr mate..
sume cantek2..
sampai x tahu nak pilih yg mane 1..
aahah..
rase nye orang kt situ sume da cam muke kitorang kot..
coz kitorang pusing bayk2 kali..
so setelah berjam-jam kitorang pusing2..
finally..
dpt jgk la baju yg ok..
baju y MURAH+BERSTYLE..
hahaha..
yelaaa al-maklomlaaa kami masih budak stokin..
grrr~
so nak tgk baju stilvoll unity????
ni haaa.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

BAJU STILVOLL GIRLS

BAJU STILVOLL BOYZ

haaaa itu diaaa...
aikkk asl baju stilvoll llki nampak mcm t-shrt biase je ni????
aishhhhh..
haha..
actually baju ni ala2 korea..
tp dlm pic jd cm ni plk..

so rase nye hang out or photoshoot y akn dtg da bole pakai baju nyh!!!
yeaaahhhh!!!!!
sukaaaa..

*NOTA KAKI: al-hamdulillahhhhhhhh...
follower e-ra dah jejak 500..
thnkz a lot bagi korang yg dah menyokong blog e-ra selama ni..
syunk korang LEBIH!!!! =D

Wednesday, April 27, 2011

CONTEST GAMBOR PALING COOL

hasil karya; E-ra paSha pada 10:25 PM 3 000 orang nak tahu rahsie e-ra
ASSALAMMUALAIKUM!!!


(click utk join)

wowwww~
cool gilerrrrrrrrrrrrrrrr..

ok ni pic e-ra plk..

tag:
stilvoll
mama
mio
girlz
alip

LUCKY DRAW by ShaModa Belleza

hasil karya; E-ra paSha pada 9:43 PM 0 000 orang nak tahu rahsie e-ra
ASSALAMMUALAIKUM!!!

(click utk join)

oh yeahh!!! mlm2 ni e-ra nk join LD plk..
weeee..
hope3 dpt la ye..
ngee~

ape syart2 nye???
ni ha..
empunye blog suruh korang wt ni>>
Syarat2 yg mudah sangat2 :
~ Just follow
~ Copy Paste gmbr di atas letak kat korang punyer blog
~ buat entry kat blog u all yg mana ade blog..tulih je pe pon ..asalkan ade ltk link http://shamodabelleza.blogspot.com
@ bg sesiapa tiada blog just share address blog ShaModa Belleza kat wall post FB korang k :D
~ tulis kat ruangan komen, letak link ke blog korang ok...

*Tarikh tutup : 31 Mei 2011

ape yg korang dpt kalo korang menang?????
haha cbe teke2..
rase2 nye????
hahah..

ok la lambat la nk suruh korang teke..
ni hadiah nye>
1 helai TuDunG @ 2 helai PasHmiNa [Pemenang boleh pilih salah satu :D]
&&& 2 helai ShawL
so amcam???
x mao join ka????

*NOTA KAKI: hope dpt laaaaaa LD nih!!
fuhhhh~ nk SHAWL!!!!

Giveaway...

hasil karya; E-ra paSha pada 7:25 PM 0 000 orang nak tahu rahsie e-ra
ASSALAMMUALAIKUM!!!
wooo
lamenye e-ra x update blog..
da 2 ari kan????
uhuxxx rindu nyee dengan korang semua..

(click utk join)

jom join ramai2!!!
hadiah dari jerman wooooo!!!
weewittt
(nampak sgt mterialstk!! haha)

ok actually GA ni x kene tag pon..
tapi e-ra nak tag jgk
bole kan??
makin ramai..makin bez la kan..
lg pon e-ra x nk la e-ra je y join..
so e-ra nak tag kt sorang mmbe e-ra yg rajen tag kt e-ra..
orang itu ialah..
KK
(jom usha kt blog kk skali)

Monday, April 25, 2011

Briptu norman kamaru virus masa kini!!!

hasil karya; E-ra paSha pada 10:18 PM 4 000 orang nak tahu rahsie e-ra

ASSALAMMUALAIKUM!!!
 cube korang tgk pic ni>

penah tgk x????

@ BRIPTU NORMAN KAMARU!!!
@ bertugas di Gorontalo..
@ sebagai anggota polis..
@ berumur 26 tahun..
@ sudah berpunya,ttpi msh availbe (blom kwen)..
@ merupakn virus masa kini di indonesia..

kire2 sejak 3 minggu lalu..
norman kamaru berjaya menjadi pnyebar virus TERHEBAT!!!
sebab dia berjaya MEMBIUS semua remaja..
bah kan orang tua sekali pon utk mnggilainya!!
wowwww!!!!!

 Popularitinya tibe2 meletop!!
gara-gara sebuah klip video menunjukkan aksi dia menari sambil menyanyi secara gerak bibir (miming)
 lagu Hindi, Chaiyya Chaiyya (yang dipopularkan oleh ikon Bollywood, Shah Rukh Khan)
 lengkap dengan pakaian seragam polis!!
sejak itu..
norman merupakan sisi lain bagi anggota polis..
yg kebiasaanye di pandang BENGIS+SINIS oleh orang ramai..

kebolehannya bernyanyi hindi+berjoget..
mnyebabkan dia dipanggil ke jakarta..
dan bagaikan artist antarabangsa..
dia di sambut dan tawaran job yg x putus2 selama 2 minggu dia di jakarta..
bahkan..
di khabarkan..
dia jatuh sakit sekarang kerana terlalu penat+turun 5 kg!!


Pengaruh filem Hindi dalam diri Norman sangat kuat.
Norman memiliki 65 keping video cakera padat lagu-lagu Hindi yang dikumpul sejak sekolah lagi. Bermula dengan pengedaran klip videonya menerusi telefon bimbit, di kalangan anggota polis di Gorontalo, video berkenaan kemudiannya tersebar meluas di YouTube.

sehingga pukul 5.30 hari Jumaat, 8 Mac lalu, video Norman telah dimuat turun melebihi sejuta tontonan (jumlah tepat ialah 1,035,359 kali). Jumlah itu jauh meninggalkan versi asal nyanyian Shah Rukh Khan yang hanya dimuat turun sebanyak 113,016 kali.

!ni vdio nye!
e-ra sendiri..
lepas dpt tahu je mngenai briptu norman ni..
teruz serch youtube..
hehhe..

norman kamaru sekarang sudah mempunyai single nya sendiri..
tapi e-ra still pelik..
kenape die x buat single ala2 hindi ye??
fuhh~
tajuk lagunya ialah : cinta rakyat

(e-ra da download pon!! hehe)
try la dgr..
er~
suare dye ok laa..
not bad..

@NOTA KAKI: mama e-ra pon suke dye..
mama yg pakse2 e-ra cari lagu cinta rakyat 2..
adehhh~

segmen blog saya dari krole

hasil karya; E-ra paSha pada 9:30 PM 2 000 orang nak tahu rahsie e-ra
ASSALAMMUALAIKUM!!

(CLICK UTK JOIN)

blog ni mula dihasilkan pada dicember 2010..
tetapi tidak di perdulikan/di ambil berat oleh owner blog!!
(sape owner blog?? nth3!! haha)
selepas itu..
owner blog mula mempunyai kesedaran tentang BEZNYE berblogging pada hujung JAN 2011..
dan mula aktif pada FEB 2011..
(cube kire da brpe lame..)
blog ni dicipta hanya lah untuk mngisi masa lapang owner blog sendiri..
(tapi kalo boleh jd mcm BRO BEN or ABG EQBAL ZACK..ok jgk kn??)
itulah slah silah blog ni..

ekhhh jap3..
apesal e-ra ckp SKEMA sgt nih????
aissshh ini bukan e-ra!!!
hahah..
nggee~
ok la x mao la santai2 sgt kn..
kite cool2 je..
err..

kenape e-ra ckp korang patot dtg blog e-ra???
coz e-ra penat ni weyh 'make up' blog e-ra..
buat entry2 yg meletop tok korang semue bace..
traok pic paling cute kt header 2..(cute kn?)
x kn korang x nk masok jgk kot blog e-ra???
hukhukhuk..
kesian la kt blog e-ra..
(grrr~ mencari KONTROVERSI!!)

ekh kite cite panjng2 ni korang tahu x owner blog ni sape???
ni haaa>

haaaaaa tu diaaa..
ape nak lagi???
ok ni lagi pic dye..
haaaaa comel x???

ape???
nak lagi???
ekh sudaah3..
ckop 2..
2 pic je..
bbyak nanti blogger2 boyz yg tgk 2 terpikat plk..
hahaha..
ok nak citer skit pasal owner blog ni..

@ nur shahiera nama di beri..
@ e-ra pasha panggilan diri..
@ 17 tahun berusia kini..
@ masih belum berkasih hati..

@ anak gadis mohd seni..
@ anak jati kota tinggi..
@ suka berkawan sifat peribadi..
@ sesi photoshoot menjadi hobi..

@ bukan seorang yg tinggi diri..
@ malah diri sopan sejati..
@ ade group nama stilvoll uniti..
@ kalo nak join mari la tampilkan diri..

@ niat di hati nak jadi dokter surgeri..
@ kalao x dpt, lecturer pon jadi..
@ hari2 terdetik di hati..
@ bila nak jadi mcm ben ashaari..

@ laptop menjadi teman di hati..
@ buat berblogging sepanjng hari..
@ pilih lh e-ra sebgai pilihan hati..
@ utk menjadi BLOGGER MASA KINI!!!!

(bace ala2 pantun taw)

so amcam??????
pilih jemput la singgah ke blog e-ra ye..
insyallah akan tertambt di hati,berkenan di mata,tersimpan di kepala..

Yaya Azura 1st Giveaway

hasil karya; E-ra paSha pada 8:17 PM 1 000 orang nak tahu rahsie e-ra
ASSALAMMUALAIKUM!!!


(click utk join)

weewittt..
ari ni e-ra kene tag dgn mamat yg kate dirinye hensem iaitu mr kk..
hahaha..
tahnkz ye KK..

nak tahu syart2 nye???
korang selongkar je kt > SINI !!

hadiah???
ok3..
hadiah e-ra btwu..
ni ha hadiah nye..
Hadiah : 
3 pemenang akan dicari dangan bantuan random.org ... hadiahnya pula akan diupdate kemudian .. sebabnya Yaya masih lagi berfikir hadiah ape paling sesuai untuk follower bertuah ..

Tarikh Tutup :
akan diberitahu kemudian ...;-)

tapi ingt korang kene bace btol2 syart2 nye..
kalo x..
korang akan di reject!!!
x mao kn??
kalo x mao bace la bbtol..

tag:

aku dan baju kurung by maya dhira"

hasil karya; E-ra paSha pada 3:49 PM 5 000 orang nak tahu rahsie e-ra
ASSALAMMUALAIKUM!!!

weeewiitttt
ayunyee!!!
nggee~

korang click banner kt atas 2 ye utk join..

ok ni pic e-ra..


wowwww!!!
hahah amcam????
ade gaya model???
ngeee~
pic ni di ambil mase sambutan maulidurrasul 2011..
cerita di sebalik pic ni:
mase hari kitorang nk amek pic ni..
kitorang ingt nk wt photoshoot la..
ye la..
bukan senang kitorang nk pakai baju kurung kn..
asyik pakai sluar je..
so saje2 la nk mengabadikn kenangan..
tapi malangnye..
semua tempat kt skolah 2 kitorang da snap pic!!!
so tinggal 1 tmpt je yg kitorang belom snap..
iaitu di taman herba sekolah kami!!
actually taman herba 2 kawasn LARANGAN!!
cz tmn herba 2 belum siap 100%..
tp kitorang ni "baik" nk tlg promote tmn herba 2..
kitorang pon snap je la pic byk2 kt situ..
(lawaa woo pmndngn kt situ)
lpz je dpt snap pic..
rupenye ade pembantu mkml 2 perasan kitorang snap pic..
wahahahaha
so ape lagi..
kitorang bkk langkh 1000000!!!
abez kne kejo dgn pembntu mkml!!
haha..
esk bile msok ckolah semua ckg sindir2 kitorang..grr~ buat2 x twu sudaaa..
haha..
tapi naseb bek la kitorang sempt amek pic+lari..
kalo x..
kne BAKO laa dgn pembntu mkml 2..
haha..
tp siyez!!
2 citer paling funny korang bayangkn je la..
kitorang yg pkai baju kurung ni BERLARI dgn pnuh keayuan cz tkot dgn pembntu mkml..

tag:

*NOTA KAKI: e-ra da follow
id follower: iera_pasha 

CONTEST SEHATI CWL & FARA

hasil karya; E-ra paSha pada 2:27 PM 1 000 orang nak tahu rahsie e-ra
e-ra nak join!!!!!
ekh lupe bagi salam..
ASSALAMMUALAIKUM semua...

(click utk join)

wewiiitttt..
lawanye banner contest..
banner ni di taja oleh.. MasAhmadSafwan.com..

nk tahu syart2 nye???
senang je..
korang click je kt SINI !!

ape hadiahnye?????
amboyyyy cepat je mate korang mencari statement psl hadiah ye..
ni ha hadiahnye>

HADIAH TEMPAT PERTAMA HINGGA KE LIMA


 TEMPAT PERTAMA

  1. BAJU ALA2 KOREA TAJAAN CWL
  2. 2 HELAI SHAWL TAJAAN FARA  BUTIKPINKKU
  3. AKSSRY SHAWL TAJAAN CWL
  4. PERFUME BAU PILIHAN KORUNK  TAJAAN CWL 
  5. HEADER CUN    dibuat oleh shafiq : TAJAAN CWL   
  6. BADGE mcm CWL kad tepi side bar yg bulat tu yg cute 2... TAJAAN SYAFIQ
  7. TOPUP RM 10 TAJAAN BIEYLA 

TEMPAT KEDUA

  1. 3 HELAI SHAWL TAJAAN BUTIKPINKKU
  2. 4 aksesory tajaan CWL  

TEMPAT KETIGA
  1. 2 HELAI SHAWL TAJAAN BUTIKPINKKU
  2. 3 Aksesory tajaan CWL

TEMPAT KEEMPAT

1. 1 HELAI SHAWL TAJAAN BUTIK PINKKU
2. 2 Aksesory tajaan CWL


TEMPAT KELIMA

1.HELAI SHAWL TAJAAN BUTIKPINKKU
2. 1 Aksesory tajaan CWL



SAGU HATI KEPADA ENAM PEMENANG


ENAM PEMENANG AKAN MENDAPAT SEHELAI SHAWL YG COMEL DARI:


DAN


TOPUP RM 3

TAJAAN BIEYLA 


BUTIKPINKKU > SHAWL COMEL
shafiq>   BADGE N HEADER CUN
  BIEYLA  > TOPUP FREE


TERIMAKASIH KEPADA PENAJA
P/S: FOLOW LAH BLOG PENAJA SEKALI OK <3
CWL

wowwww!!!!!!!!!!
berbaloi baaloooiiiiiiiiii!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
amcam???
x kan x mao join kot??

ehemmm ok sekarang e-ra nak tunjuk pic e-ra plk..
ahuuxx..
ni diaaaaa.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

yeahh!!!!
ni dia pic yg paling perasan comel kot..
ahakk..
mane x nye!!!
orang lain g pantai pikir nk men air je..
kalo e-ra x..
pikir "ni lawa ni kalo photoshoot"..
wahaha..
al-mklomlaaa..
dlm kple ade photoshoot je..
n thnkz kt mama e-ra yg sudi jd camera woman e-ra mase 2..
(wahaha cbe tgk payung 2..mmg x bole bla btol!!)

tag:

Sunday, April 24, 2011

60 blogger di cari

hasil karya; E-ra paSha pada 9:16 AM 0 000 orang nak tahu rahsie e-ra
ASSALAMMUALAIKUM..
dan selamat pagi semua..
(click utk join)
wwwowww!!
pagi2 lagi e-ra dah join segmnt..
wewitt..
korang x nak join jgk ke??
e-ra nak masuk 20 bloglist cinta-lelaki & perempuan..
hehe..
kenape??
sebab tertarik dgn name nye..
"bloglist cinta" wee~ sukaa ngee~
hahah..

ape yg perlu korang buat??
click je SINI !!

*NOTA KAKI: grrr~ byk homework lom siap!!

Saturday, April 23, 2011

BEN ASHAARI CARI BLOG LAH

hasil karya; E-ra paSha pada 8:27 PM 12 000 orang nak tahu rahsie e-ra
ASSALAMMUALAIKUM!!!
(jgn lupe bagi salam ye.)

Santai Bersama BEN ASHAARI
(click utk join ye)

yeahh!!!
syarat utame segment bro ben ni ialah
MEMILIKI FOLLOWER KURANG DARI 1000!!!

2 je..
yg lain boleh join..
memandang kan follower e-ra ni still ciput je..
so e-ra join la..
haha..

then syart ke 2>>
 Siapa yang mempengaruhi anda untuk membuat blog &  Siapakah sumber inspirasi anda ?
 Buat dalam 100 patah perkataan , dalam 4 perenggan ..

orang yg paling berjasa pada e-ra dalam dunia blog ni ialah cik sofa..
dialah yg mempengaruhi+memperkenalkan+mngajar e-ra tntang dunia blog ni..
dia yg x pernah penat tok ajar e-ra wt blog ni..
ye la.
mule2 e-ra buat blog ni e-ra masih x tahu fungsi blog ni..
n still 'blur2' lagi..
so e-ra sgt3 la berterima ksh kt dia yg dah byk menabur jasa kat blog e-ra..

mulanya e-ra buat blog ni just utk diri e-ra je..
ye la blog pon burok2 je..
mesti x de orang nak masuk kn??
tapi cik sofa dah ajar e-ra nk make up blog n sruh e-ra berblogging utk smue orang..
& bukan untuk diri e-ra sendiri sahaja..

actually semua e-ra jadikan rujukan & panduan utk memperbaiki blog e-ra..
tak kira lah ramai mana follower nye..
antre bloger PRO yg e-ra kagumi dan mnjadi sumber inspirasi e-ra..
blogger ni btol2 buat e-ra boleh tabik spring kat dia..
dia mmg terbaikk dlm hal2 blogging ni..
e-ra mmg solute kt blog dia..
mmg cun+kemas+cool+smart..
err smuenye lah sng cter!!
x caye???
g terjah blog die cpt..

selain 2..
e-ra juga buat BLOG ABDUL FARIQUE sebagai sumber rujukan e-ra..
kenape??
sebab entry di blog dia mmg bez!!!!!!
e-ra jadikan blog AF sebagai sumber rujukan utk e-ra hasilkan entry yg cool mcm AF..
tiap2 kali AF updte blog dia..
e-ra mesti x kn lupe tok bace+comment..
jom bace entry2 AF yg GEMPAK 2..

blogger2 lain yg e-ra kagumi:
n sudah tentulah blog ben ashaari !!!



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

akulah E-ra paSha*_* Copyright © 2012 Design and Graphic by E-ra Pasha Template