Thursday, June 30, 2011

blog dalam kerja-kerja pembinaan..

hasil karya; E-ra paSha pada 10:39 PM 0 000 orang nak tahu rahsie e-ra
ASSALAMMUALAIKUM!!!


harap maaf kerja2 pembinaan dan membaiki blog sedang di jalankan..
maaf jika blog serabut..
terima kasih..

Wednesday, June 29, 2011

SALWAISMAIL.BLOGSPOT.COM GIVEAWAY

hasil karya; E-ra paSha pada 6:55 PM 1 000 orang nak tahu rahsie e-ra
ASSALAMMUALAIKUM!!

! ! ABChill ! :D
(click untuk join)

weee ade GA!!!
senang je..
so ape tunggu lagi??
sila picit mouse anda di header contest ye..

hadiahnye???
amboyy3..
join pon belom lagi dah nk tahu hadiah ye..
ok la..
e-ra bagi tahu jgk..
e-ra kan baik+kiut+comel <--- ayat2 persan dah kluar!!
cube la korang teka dulu..
ape agaknye ye hadiahnya??.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
jeng3.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.
.
.
tuttttttttttttttt.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
errrrrrr ape?? hadiah?? scroll bawah lagi.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
..
.
.
.
.
..
.
.
.
.
.
..
.
..
1st place
2 helai t-shirt padini+majalah gen-Q

2nd place
sehelai t-shirt padini

3rd place
kain baju kurung cotton..

tu diaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa..
berbaloi-baloiiiiiiii..
so amcam???
(ha mule la 2 nak click header 2 kan?? heheh)

ok sekarang e-ra nak cakap..
kenapa e-ra yg patut menang!!
or
kenapa SLW patut pilih e-ra sebagai pemenang a.k.a penerima hadiah..

bg pantun la ae?
heheh...
ehemm..
kalau x sedap jgn dok gelak pulak..

berlari-lari pergi ke kedai cik ani,
terlanggar pula pasu sinyonya,
siapa yg patut menang GA ini??,
e-ra pasha lah yg PASTI nya!!

sipak mat ada 4 bini,
semuanya hidup selesa dan berada,
korang nak menang jugak GA ni?.
jngan perasan selagi e-ra ada.. haha

budak2 melukis bunga,
lukis2 x jadi2,
e-ra nak sangat menang ini GA,
x dpt 1place 2nd place pon jadi..

hari raya sabtu ini,
kanak2 mainlah bunga api,
e-ra suka t-shrt dari padini,
kalau dapat fulamakkkk senyum sampai ke pipi..

ayah melarang bermain mercun,
tapi mercun berguni-guni,
SLW kan catik lagi cun,
bagi la e-ra mng GA ni..hehehe

ibu sibuk membeli ragi,
sambil memegang sebilah parang,
dah x tahu nak cakap apa lagi,
plezzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz bagi la e-ra yg menang..

ok dah 2 je..
maap la ye..
pantun ni spontan je..
x sampai 5 minit pon buat..
so kalau ade salah dn silap harp pejam mate jla ye..
hehehe..

mangsa tag:

BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM!!!!!
MITAK2 E-RA YANG MENANG!!
AMIN!!!
~post~

Tuesday, June 28, 2011

BLOGLIST muhamad syafiq

hasil karya; E-ra paSha pada 8:17 PM 0 000 orang nak tahu rahsie e-ra
ASSALAMMUALAIKUM!!!


E-RA JOIN!!!!!!!!!!!!!!!!!

agak2 sempat x??
hehe try jela..
click header jika berminat jgk..

Sunday, June 26, 2011

JOM JOIN BLOGLIST BUDAK KUAT PERASAN TU..!

hasil karya; E-ra paSha pada 11:29 AM 2 000 orang nak tahu rahsie e-ra
ASSALAMMUALAIKUM!!

(click kalau nak join jgk)

jom join!!
senang je..
just buat entry macam e-ra buat..
then bg link korang kt blog aremieroul..
siap!!

Saturday, June 25, 2011

Kalau Saya dapat RM300

hasil karya; E-ra paSha pada 9:52 PM 2 000 orang nak tahu rahsie e-ra
ASSALAMMUALAIKUM!!

click utk join..

KALAU E-RA DAPAT RM 300?????
ape yg akan kite buat???

1.Nak beli shawl banyak2!!..






uuurrghh!!
e-ra ni "gila" shawl..
so kalo e-ra dpt RM 300 e-ra nak beli shawl banyak2!!!
nk beli mcm2 style..
mcm2 warne!!
kalo perlu nk beli semua style shawl yg ade dlm kedai..
fuhh~ baru puas hati!! hehe..

2.Nak celcebrte befday e-ra bersme STILVOLL UNITY!!

+

memandngkn befday tahun ni..
befday last e-ra bersama membe2 e-ra...
e-ra nak celebrte befday e-ra secara besar2-besaran bersama membe2 e-ra..
e-ra nak sgt..
befday tahun ni..
akan jd befday plg BERMAKNA dlm hidop e-ra..
humm..
LOVE U STILVOLL UNITY..
plez God!! nak sgt2 celebrte dgn dyorang..

3.Nak beli topup!!

hehhee..
nak beli topp!!
nak bergayut lame2 sampai habis kedt!!
haahha grr~! baru puas ati e-ra..
(isshhh3)

4.Nak tempah templte+header_banner special untk blog e-ra!!yeahh!!!
ni la yg dari dulu e-ra tunggu2..
nak tukar templte..
cz templte blog e-ra x cantik =(..
so e-ra nak suruh orang buatkn templte+header+banner yg x de orang boleh tiru..
just 4 e-ra pasha!!
so x de la lagi orang ckp BLOG E-RA SERABAI kn???
hummm

mangsa tag:
unity
mama
arjuna

*nota kaki:
psttt ramai gile woo yg join!!
tapi x pe..
mane la tahu kali ni e-ra bertuah kan???
fuhhh~
MINTAK2 E-RA YG BERTUAH!!

Bang , jom g jalan jalan

hasil karya; E-ra paSha pada 7:31 PM 11 000 orang nak tahu rahsie e-ra
ASSALAMMUALAIKUM!!

Santai Bersama BEN ASHAARI
(click jika mahu join jgk)

waaaa..
bro ben ajak jalan2 la..
korang x nk ke??
jom join..
senang je..
kalau nak join click header ben ashaari..
~rugi kalau x join~

Friday, June 24, 2011

UMAR FARUQ: promosi blog aku!!

hasil karya; E-ra paSha pada 5:36 PM 7 000 orang nak tahu rahsie e-ra
ASSALAMMUALAIKUMm!!
(click untuk join)

ape yg special dalam blog e-ra??
blog e-ra mnyediakan entry tentang diri,nilai sahabat,isu semasa dan lain2 lagi..
(wahahaha dah mcm promote kedai la pulak)

so jemput2 la ye singgah ke blog e-ra..

bak kate tv9..
"macam2 adaaaa"

bak kate pndengr radio e-ra..
"kalau x masok blog e-ra,rase mcm mkn nasi lmk tnpe sambl"

bak kate pasha ungu..
"ku ingin kau tahu..blog ini terbaik"

hahahah..
ok bagi korang yg nk ke blog e-ra..
jgn risau..jgn khuatir..jgn gundah gulana..
kerana TRANSPOT DISEDIAKAN!!!
korang just pilih (click) je mana2 kereta kat bawah ni yg korang nak naik..
untuk ke blog e-ra pasha..

pilihan pertama..
kereta yg dijamin cute!!
(click jika berkenan)

pilihan k-2
kereta romantik ala2 cinderella..
(click jika nak)

pilihan k-3
kereta semat abezz..
(click kalo nk)

ok still x jumpe transpot yg korang nk????
ni pilihan terakhir..
korang boleh bawak sekali member2 korang..
jiran sebelah kiri+kanan..
sepupu sepapat korang untuk ke blog e-ra..hehe
(jgn lupe click)

so ape tunggu lagi???
jom cepat2!!
singgah ke blog e-ra pasha dengan transpot
 PILIHAN ANDA SENDIRI!!

HAPPY BERBLOGGING =)
~x mahu tension2 dlm berblogging ye~

pelajar DRIVING DIAMOND SPM 2011??

hasil karya; E-ra paSha pada 3:29 PM 0 000 orang nak tahu rahsie e-ra
ASSALAMMUALAIKUM!!!

selamat hari jumaat semua..
hari ni merupakan hari terbuka sekolah menengah kebangsaan laksamana..
(sekolah e-ra)

so..
hari ni e-ra n member2 yg lain dapat special kez..
e-ra n member kena ambil kad kemajuan di pengetua sekolah!!
kenape??
ini merupakan salah 1 program DRIVING DIAMOND..
program ini diadakan khas untuk pelajar2 target PMR,SPM,STPM..
alhamdulillah..
e-ra termasuk dalam program tersebut..

tadi..
pengetua sekolah telah berbincang2 dengan para ibu bapa penjaga..
dan memberi tahu sasaran sekolah..
semoga apa yang di sasarkan dapat dcapai..

1 lencana DRIVING DIAMOND..
telah di berikan kepada para pelajar target..
nak tgk?? ni ha>

fuhhh makin semangat e-ra nak SPM!!
heehehe..
so lepasni e-ra kene pakai lencana ni semasa hari2 persekolahan..

setelah peperiksaan PMR..
yg e-ra duduki pada tahun 2009..
al-hamdulillah.. e-ra dapat keputusan yg agak cemerlang..TP BELUM CEMERLANG..
7A1B..
(B nye ape?? hehehe x mao bagi tahu)
so sekarang masanya utk e-ra dan kawan2 untuk berjuang untuk masa depan kami semua..
doakan e-ra berjaya K..
semoga e-ra dpt capai apa yg e-ra ingin capai..
E-RA BOLEH!!!!!!!!!!!

(PIC BERSAMA MEMBER2)


pic bersama cikgu mathemetics modern..

Thursday, June 23, 2011

Kongsi Trafik Dan Tukar Link

hasil karya; E-ra paSha pada 8:11 PM 2 000 orang nak tahu rahsie e-ra
ASSALAMMUALAIKUM!!

~click~


segment JOM SINGGH BLOG SAYA

hasil karya; E-ra paSha pada 7:18 PM 0 000 orang nak tahu rahsie e-ra
ASSALAMMUALAIKUM!!

Chegu Zubir
(click kalau suka)


NAMA BLOG: akulah e-ra pasha
URL: http://akulahe-rapasha.blogspot.com/

jom kawan2 kite join segment ni!!
just sampai 11.59 malam ni!!
so ape tunggu lagi??
jom!!

click je header di ats k..=)

Wednesday, June 22, 2011

entry pendek menjawab seribu pertanyaan !!

hasil karya; E-ra paSha pada 11:10 PM 3 000 orang nak tahu rahsie e-ra
ASSALAMMUALAIKUM!!!

ahlan wasahlan!!
selamat malam..

fuhhh~
sejuk pulak terase memalam ni..
ok..
back 2 our topic..
it's about MY NAME!!

seperti yg korang tahu..
name pnggilan fb e-ra ialah
STILVOLL E-RA PASHA..
kenape pelik???

STILVOLL

name stilvoll ialah nama geng e-ra..
setiap ahli mesti guna name stilvoll d depan..
(ape makne stilvoll?? serch google k..hehheh)
so kalau korang jumpe ade orang name stilvoll 2..
2 geng2 e-ra lah ye..
so korang boleh follow blog kitorang>
or
korang boleh LIKE page kitorang..
STILVOLL UNITY..
or
korang boleh request utk join..=)

E-RA
name e-ra opcoroz la di ambil daripada nama e-ra sendiri..
shahiera..
so orang panggil e-ra..
tp sebut dye bukan ERA k..tp IRA!!!
jgn salah pronouns pulk..

PASHA

PASHA UNGU!!!!
nama pasha diambil sempena nama pasha ungu..
kerana e-ra adlah salah 1 mkhluk yg sangat addct dgn pasha ungu+warna ungu!!..
(tapi blog x de warne ungu!! pelik!!)

ok DONE!!!
e-ra harap..
dengan entry pendek lagi ringkas ni..
korang dah x tertanya-tanya lagi ye..
kenape nama e-ra pelik..
hehehe..

oh ye sebelum lupe..
call me IRA!!! k??

*NOTA KAKI: fuhhhh~ berpeluh nak siapkn easay ni..
thats why la entry ni pendek..hehe
JANGAN LUPA COMMENT ye!!

Tuesday, June 21, 2011

t-shirt GENG BLOGGER CREW!!! sukaaaaaa

hasil karya; E-ra paSha pada 3:34 PM 9 000 orang nak tahu rahsie e-ra
ASSALAMMUALAIKUM!!
horayyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy!!!
sukaaa..sukaaa sukaaa..
t-shirt geng blogger crew dah dpt!!!
fuhhh finally dpt jgk!! heheheh..

balek2 sekolah tgk atas meja blaja dah ade kotak dari pos ekspress..
hohooo ape plk ni??
ingat punye ingat..
baru teringat...
so ape lg??
beria-ria la menerai t-shirt..
n snap2 skit..

ha tgk la ni..
pic budak excited bebenor nak snap pic dgn t-shrt baru..



 (snap guna lappy)

sory ye agk BLUR disitu..
hhehehe..
punye la excted nak menerai..

baju ni mmg CUN wooo..
so jgn jelez ye bagi yg x beli 2..
heheheheh..

cume baju ni agk besar kalo e-ra pakai..
puas e-ra belek2..
tapi ok la..
bak kate ayah e-ra..
"dah mcm pakai jubah"
hahahah..
ni e-ra snap sambil dudok..
kalo sambil diri..
kompom korang pon ckp mcm ayh e-ra..
hehehe..
nk buat cm mne..
da terpilih size S..
mnyesal x plh size XS..
hurmm..

fuhhh~
haha..
wekend ni nak gi jejalan pakai baju ni!!
yeahhh!!
besar???
peduli hape!!!
nanti pandai2 la buat x nampk besar..
yg penting nak jgk jejalan pakai bju ni!!
hahaha..
jom join geng blogger crew!!

Monday, June 20, 2011

hitam putih itu retro qilakin

hasil karya; E-ra paSha pada 10:10 PM 3 000 orang nak tahu rahsie e-ra
ASSALAMMUALAIKUM!!

(click k)

ok ni pic e-ra>



ok ni semua pic2 e-ra bersama kawan2 e-ra..
or dgn name lain STILVOLL UNITY..
pic nk diambil semasa majlis perpisahan seorang guru kami..
maap ye e-ra bgi byk pic..
heheh x twu nak pilih yg mana..

mangsa tag:

antara group yg patot korang sertai!!!

hasil karya; E-ra paSha pada 5:29 PM 1 000 orang nak tahu rahsie e-ra
ASSALAMMUALAIKUM!!!

haiii..
selamat malam semua..
ok entry kali ni..
e-ra nak share dengan korang semua pasal group blogger..

korang mesti tahu kan dekat FACEBOOK/FB ade banyak group yg korang boleh join..
untuk tujuan promote blog..
or bagi latest entry korang..
tapi korang kene pandai pilih group..
cz ade jgk di antare group di FB..
memang x patut untuk korang join..
alsanye??
err~ e-ra x mao cakap kat sini..tapi bagi yang pernah memasuki group yg x sepatutnya 2..
mungkin krang tahu ape yg e-ra maksudkn..

ok actually e-ra ade join 51 group di FB..
banyak kan??
banyaknye orang yg masokkn..
n ade jgk yg e-ra request utk masok..
cz e-ra rase group 2 bgos kalau e-ra join..
kalau korang tengok kat blog e-ra je..
banyak kan banner2 group yg e-ra join..
so e-ra Nak share dengan korang semua..
group2 yg patut korang join..

1.Geng Blogger Crew (GBC)








new
 
2.Kami si BLOGGER (KSB)
 



3.Sahabat Blogger (SB)
Make flash banner

4.Kelab Terjah Blogger (KBT)
Photobucket

5.Diari Sahabat Blogger (DSB)


6.KakiBlogger (KB)
KakiBLOGGER

7.Blogger Tercinta (BT)


8.Blogger Johor (BJ-khas untuk warga johor)


so 2 la antare group2 y e-ra rase ok unutk korang join..
try2 la usha dgn group ni k..=)
x payah nak sombong2 or malu2 untuk join..
yg dpt mnfaatnye korang jugak nanti..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

akulah E-ra paSha*_* Copyright © 2012 Design and Graphic by E-ra Pasha Template