Monday, April 30, 2012

SEGMEN : PENCARIAN BLOGLIST MEI AMERCORNER

hasil karya; E-ra paSha pada 10:07 PM 0 000 orang nak tahu rahsie e-ra
 
(click)

ok heeeee..
sempat join..
so nak tahu syarat2 nye??


<meh usha sini>



 

gaji minimum sektor swasta =)

hasil karya; E-ra paSha pada 10:05 PM 0 000 orang nak tahu rahsie e-ra
Cadangan gaji minimum RM900 | Gaji Minimum Swasta | Tarikh Pelaksanaan Gaji Minimum- Cadangan gaji minimum yang telah diputuskan oleh Majlis Perundingan Gaji Negara (MPGN) akan dibentangkan dikabinet hari ini (4 Januari 2012) dan dijangka boleh dilaksanakan atau dikuatkuasakan pada julai 2012.Dengan perlaksanaan gaji minimum ini akan memberi manfaat kepada lebih lima juta pekerja sektor swasta termasuk tenaga asing di pelbagai industri termasuk perladangan serta pembinaan kecuali sektor pembantu rumah dan pekerja dalam latihan.

Pelaksanaan gaji minimum mampu mengurangkan kebergantungan terhadap tenaga pekerja asing, selain mampu menarik minat pekerja tempatan untuk bekerja dalam negara.Menurut sumber MTUC kira-kira 2.2 juta pekerja tempatan menerima gaji pokok di bawah RM1,000 sebulan dengan lebih 1.8 juta daripadanya berpendapatan di bawah paras kemiskinan dan kemiskinan tegar pada tahun 2010.MTUC sebagai kesatuan sekerja terbesar mewakili pekerja sektor swasta negara, memperjuangkan isu gaji minimum sejak 1999 bagi memastikan tiada pekerja menerima gaji di bawah paras kemiskinan.

Sumber BH Online


wanita paling cantik 2012..

hasil karya; E-ra paSha pada 7:14 PM 0 000 orang nak tahu rahsie e-ra

halloooooo..
bagi wanita2 d luar sane mesti teringin kan nak jadi wanita paling cantik kn??

tapi harap maaf bagi tahun ni..
dah ade da wanita paling cantik..
heee..(cube tahun dpn)

menurut pakcik google..
yang paling cantik pada tahun 2012 ialah 
BEYONCE!!!

errrr tapi betol ke???

majalah PEOPLE..


kata beyonce:
“Saya merasa lebih cantik dari apa yang pernah saya rasakan sebelumnya karena saya telah melahirkan. Saya belum pernah merasa begitu seberarti ini sebelumnya, saya merasa memiliki sebuah tujuan di bumi ini.”

errrr cantik k??
hahahahha no cmmnt..
kalo yang ni cantik x??
heee..
hahahahahahahah..

tapi alhamdulillah kate mr syahmi era cantik!!
heee yeaaa..(entah2 nak sedapkan aty era je..=( )

sebenarnye siapa pon anda..
anda tetap cantik..
kerana Allah telah menciptakan hambanya dengan sempurna..
so korang cantik juga =) 
bukan beyonce sorang heee~

ok la tq 4 reading..


  

Bawal Biru Online Shop

hasil karya; E-ra paSha pada 2:29 PM 0 000 orang nak tahu rahsie e-ra
 

(click je)

tag:

TUTP: 8 mei 2012

 

jom join bloglist mieya atiera !!

hasil karya; E-ra paSha pada 8:31 AM 0 000 orang nak tahu rahsie e-ra

(click je ok)

jom join bagi yang berminat =)

jom join bloglist cik mai =)

hasil karya; E-ra paSha pada 8:26 AM 2 000 orang nak tahu rahsie e-ra
 
(click untuk turut menyertai)

jom join!!!
mudah untuk menyertainya =)

TUTUP: 7MEI2012

 

SEGMEN : PENCARIAN BLOGLIST MEI HAZWAN HAIRY

hasil karya; E-ra paSha pada 8:17 AM 2 000 orang nak tahu rahsie e-ra

(klik banner k)

kekerapan e-ra berbloging??
mula2 e-ra ni memang lah bloggerwati yang aktif..
oleh kerana sekarang busy sikit so bile ade kesempatan masa era akan bloging =))

era da join!!
korang bile lagi???
ni syarat2 nye..(kredit 2 owner blog)

SYARAT-SYARAT
1. Anda mestilah FOLLOWERS blog ini jika tidak paham2 je ok... 
2. Tajuk SEGMEN : PENCARIAN BLOGLIST MEI HAZWAN HAIRY 
3. Kekerapan anda berblogging dlm sehari?
4. Link kan entry anda pada post entry ini

Terhad
Tarikh tutup: Sehingga 1MEI 



Saturday, April 28, 2012

SEMAKAN KEPUTUSAN PERMOHONAN KEMASUKAN KE IPTA/Politeknik Premier

hasil karya; E-ra paSha pada 6:07 PM 2 000 orang nak tahu rahsie e-ra
 
anda sedang menunngu keputusan UPU???
  jangan risau berikut adalah tarikh untuk membuat -->

SEMAKAN KEPUTUSAN PERMOHONAN
KEMASUKAN KE IPTA/Politeknik Premier




semoga berjaya !!!
 

Thursday, April 26, 2012

buat smile dekat chat facebook =)

hasil karya; E-ra paSha pada 6:57 AM 0 000 orang nak tahu rahsie e-ra
 
holla3!!!
selamat pagi semua..
pejam celik-pejam celik da bulan 4 kan??
cepatnye..

korang semua mesti suka guna smile yang comel2 mase korang chat d FB kan??
tapi ade jugak yang tak tahu macam mana caranya kan??
ok jom kite main smile2 y comel ni..

senang je caranya..
korang try ni>

ok??
korang boleh try smile2 ni bila korang chat ..
selamat mencuba =)


 

spontaneous thursday

hasil karya; E-ra paSha pada 6:52 AM 0 000 orang nak tahu rahsie e-ra
 


 

Wednesday, April 25, 2012

beberapa jam sebelum jam 12 tgh mlm~

hasil karya; E-ra paSha pada 11:09 PM 0 000 orang nak tahu rahsie e-ra
 
Selamat malam semua..
cuaca di kota tinggi johor almak aiii sejuknyeee,
korang semua sihat??
hari ni merupakan antare hari paling bersejarah dalam hidup iera!!
kenape ye?
sebab era tido lambat!! hahahaha..

kebiasaannye..waktu2 macam ni..era da lame dah terbongkang tido..
tapi oleh kerana nak tunggu pukol 12 punye pasal..
era pon type2 la entry ni untuk ilang kan rase mengantok ni..

beberapa jam lagi tepat pukol 12..
tarikh da bertukar kepada 26/4/12 kan??
heeee~
26/4 merupakan befday si jantung hati era!! yeaaaa..
heeee
da 20 tahun da dye..(tue nye!)

nk tgk muke orang tue?
hee ni>>

(baju ungu)

(baju putih)

hahahhhatu pic mase die mude2..
sekarang lain da..
heeee
ni ha>



  


HAPPY BIRTHDAY

AHMAD SYAHMI BIN ZULKIFLI !!

ucapan kepada mr syahmi

happy birthday ucuk!!..semoga di usia yang ke 20 ni ucuk makin dewasa..sllu tersenyum..selalu bahgia..makin syg kt bby hee~ selalu sihat..sentiasa berda dalam lindunganya dan dimurahkan rezeki-AMIN. love u sooo much ahmad syahmi =)



semakan tingkatan 6 rendah 2012

hasil karya; E-ra paSha pada 9:47 PM 0 000 orang nak tahu rahsie e-ra
 
haloooooo..
selamat malam semua..

e-ra pasti bagi reader2 yang lepasan SPM mesti tengah sibuk mencari mana2 peluang untuk melanjutkan pelajaran right?
heee~
terdapat pelbagai jenis intitusi pengajian tinggi yang boleh korang try..
salah satunya dengan melanjutkan pelajaran korang ke tingkatan 6..

mungkin masuk form 6 ni tak berapa diminati oleh para pelajar kn?
tapi pada era ok jgk la masuk form 6..

so pada sape2 lepasan SPM..jom check korang dapat ke x form 6..
caranya??

1. Pergi ke --> sini

2. Isi no mykad anda..diruang yang disediakan


siapp!!

tu je..
ni result e-ra..
jeng3.. heee


so jom try2 usya ..
agak2 korang dapt x form 6??
share sini k =)
 

Thursday, April 12, 2012

e-ra pasha ubahsuai blog orang!!

hasil karya; E-ra paSha pada 2:59 PM 0 000 orang nak tahu rahsie e-ra
weeeewiiiitttt..
hari ni e-ra dapat req daripada mr jantong hati untuk ubhsuai blog dia..
(haaa tu la gatal tangan rosakkan btol sendiri..hehehehe)

so dengan rase excitednya era pon edit sikit..
edit sana..
edit sini..
haa amek kau..berjam2 dok mengadap lappy edit blog dia balik..
era ni bukan nye pandai sangat nak edit2 blog ni..
tapi boleh la try2 ikot tutor orang..

tu diaaa..
2 blog yang era jadikan rujukan..
tQ sooo much!!
tutorial korang sangat membantu era..

ok nak tengok blog dia yang era dah ubah suai??
meh try usya kat > SINI !!



so jemput2 la jenguk ke blog itu k..


*nota kaki:
blog sendiri bersepah..sebok nak ubahsuai blog orang..haha

Wednesday, April 11, 2012

boringla jom main SEGMEN ^^

hasil karya; E-ra paSha pada 8:08 PM 2 000 orang nak tahu rahsie e-ra


(click banner 4 more information)

salam sejahtera semuaaa..
alhamdulillah..
setelah hampir stgh tahun e-ra menyepi dalam dunia blog ini..

so ini adalah entry pertama yang e-ra tulis untuk kembali semula dalam dunia blog ini...
tQ soooo much kepada tuan punye segment y sudi jemput e-ra join ini segment k..heeee..
BLOGGER RS yang sudi singgah di fanpage blog era di FACEBOOK (E-RA PASHA FANSPAGE)

SORRY!!
termembebel pulak..

bila boring kebiasaanye era akan mengacau mr syahmi..
hahaha..
tu je la keje era..mentang2 dpt call free 6 jam sehari..
so era akn call je mr syahmi tu..


klo x pon.. era bace novel..tQ kpd ssiapa y sudi menyumbangkan novel untuk era bace heee..
era ni kalo da dpt bace sush nak berhenti..so era akan mengadap je novel tu smpy habis..


kdg2..klo tengah malas nak membaca..era akan tengok tb!!
dari pagi sampai ptg..dri ptg sampai pagi balik heee~


last skly.. TIDO!!! 
tu kalau da abis boring la tu..
(lebih2 lagi kalau lepas nangis..era akn tido)


ok SIAP!!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

akulah E-ra paSha*_* Copyright © 2012 Design and Graphic by E-ra Pasha Template