Wednesday, November 21, 2012

Ape nak buat bila masa terlebih lapang?

hasil karya; E-ra paSha pada 11:55 AM
 
fuhhhhhhh~
kalau tak salah e-ra sekarang musim cuti sekolah..cuti semester..
dan banyak lagi jenis cuti la kan?

cuti tu memang best..
tapiiiiiiiii..
lagi best kalau kite pandai bermanfaatkannye..
kalau tak memang boring giler cuti kite ni kan..

so e-ra ade beberapa suggestion yang korang boleh pilih untuk isi masa lapang korang..
khususnya untuk pelajar yang cuti semester
jom usha:

1. PERGI MELANCONG.
Pada e-ra melancong kat dalam negara pon dah cukop..
janji tempat yang kite nak pergi tu sesuai dengan jiwa kita..
orang kate kalau kite pergi melancong ia dapat kurang kan tekanan atau membolehkan kita melupakan sebentar tekanan atau masalah yang kita ada..
x percaya?? try la.. 

2. BEKERJA
bagi para student sangat sesuai untuk korang bekerja apabila cuti semester..
dengan cara ini tak de la cuti korang tu kosong je..
korang jugak boleh memperoleh pendapatn..

3. BELAJAR MEMASAK
Hohoooo..
kalau part ni sesuai untuk perempuan..
tapi kalau lelaki nak belajar masak pon x salah kan?
bg e-ra yang ni sangat sesuai untuk mereka yang x pernah2 nak ke dapur.
time ni la nak belajar kan?
alhamdulillah e-ra jenis orang yang suka try resipi baru..
da try2 semua bg mr jntung hati rase..

4. ONLINE / BLOGGING
Yang ni memang la korang semua selalu buat kan?
tapi mesti tak puas nak mengadap lappy bile time belajar kan?
so time cuti ni la kite online puas2 kan? heee..
(ape sal byk sgt "kan" ni)

5. HANG OUT
hang out dengan kawan maybe?
tempat belajr mesti tak same kan??
so bile cuti baru lah ade mase kite nak berjumpa kawan2..
sekurang2nya kita tak memutus kan tali persahabtan walaupun dah berpisah tempat belajar,bah kan dah berlainan negeri..

ok e-ra rase tu dah cukup untuk mengisi masa lapang korang..
pada e-ra tak perlu mengeluarkan wang yang banyak untuk mengisi masa lapang..
janji kita happy, tenang, and tak tension..
buat la ape yang kita suka..
selagi itu tak melanggar undung2..
melanggar hak orang lain..
yang paling penting..
melanggar hukum agama..

last 

word from e-ra:
selamat bercuti!!

4 000 orang nak tahu rahsie e-ra:

iezayusof on November 21, 2012 at 11:59 AM said...

selamat bercuti jugak yee! :DD

Mrs Velentine on November 21, 2012 at 12:07 PM said...

no.5 hang out dgn anak2 & suami

Mat Jo on November 27, 2012 at 9:20 AM said...

kalau ade duit, no 1 paling bes, ahaks

zera eira on November 27, 2012 at 11:16 PM said...

4 dan 5 zera selalu buat! :))

rinduu! lama ta bw!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

akulah E-ra paSha*_* Copyright © 2012 Design and Graphic by E-ra Pasha Template