Sunday, December 16, 2012

Berdiri dengan Domain sendiri =)

hasil karya; E-ra paSha pada 2:00 PM 3 000 orang nak tahu rahsie e-ra
selamat berhujung minggu semua readers ku..
hari ni 16/12/2012
itu bermakna GA untuk mendapatkan domain telah tamat kn?

GA yang mane?
yang ni>
Nurmujahidah

sebelum tu ade yang lain tak dekat blog e-ra??
(selain daripada header baru sumbgan mr jantung hati)

Alhamdulillahhhhh

bersyukur tak terhingga sebab e-ra dah dapat pun hadiah tu..
iaitu DOMAIN!

sekarang e-ra dah berdomain sendri.. 
yeayyy!!!
nak beli beratus2 memang tak la kan?
ni dah dapat memang sangat2 bersyukur..

tq sooooooo much 
kepada puan admin GA..
puan sponsor..
n semua lah..

heeeeee~
so sekarang secara rasminya!
blog e-ra sudah bertukar URL 

alsan kenapa e-ra tak pilih
www.akulahe-rapasha.my dan lebih memilih www.e-rapasha.my?
sebab ianya lebih ringkas+pendek+mudah ingat..
betol x?
heeee..weeeee~

lastly,
tq untuk semua orang yang terlibat dalam pertukaran domain e-ra ni..
x lupe untuk mr jantung hati yang tlg settingkan domain ni! heee..
(love u syg)

Saturday, December 15, 2012

macam mane ni?

hasil karya; E-ra paSha pada 12:16 PM 1 000 orang nak tahu rahsie e-ra

selamat tengah hari kepada semua readers..


 ok dah tengok pic kat ats tu??
cube tengok betol2..
rm 1.90!!

fuhhh sedeh betol e-ra tengok dengan acc nuffnag e-ra..
ape pasal la tak naik2 macam blogger2 lain tu?
e-ra tengok seng je diorang nak cash out earning diorang..

secara jujur nya e-ra dah ade acc nuffnag hampir 2 tahun tapi segitu je nilainye..
tak tambah2 tak naik2..

macam2 dah e-ra buat..
ade yang kate mungkin iklan tak nampak dek pengunjung blog kot..
e-ra dah tarok atas sekali..tapi x jugak naik..
ade yang kate kurang bw kot..tu yang x d orang nak dtg klik..
e-ra dah bw gile2..tp x de effect jugak..
ade yang kate e-ra click orang punye dulu nanti orang click e-ra punye plk..
e-ra dah click dyorang punye..tp tak de pape berlaku pon pada earning tu..

OMG BUNTU !!!!!!!!!!!!

e-ra pon pelik macam mane blogger lain cepat je duit diorang naik..
contoh macam blogger phat la da 4 kali cash out cek..
grrrr jeleznyeee..nak jugakkk ='(

ade sape2 tahu tak macam mane nak naikkan nuffnag earning tu??
x kan rm1.90 je da 2 tahun? hmmm..

Thursday, December 13, 2012

GIVEAWAY FREE DOMAIN FOR ALL PARTICIPANTS :D

hasil karya; E-ra paSha pada 8:08 PM 3 000 orang nak tahu rahsie e-ra
 
Nurmujahidah

jom join!!

klik banner untuk maklumat lanjut..

tamat:

8 pagi pada 16 Disember 2012.

1st give away by CIKJI

hasil karya; E-ra paSha pada 7:40 PM 3 000 orang nak tahu rahsie e-ra
 
klik banner atas kalau nak join jugak yer..

Expired: 31 Disember 2012

hadiah???
ni kat bawah ni..
3 orang pemenang akan dipilih secara rawak
::Bawal pelangi, baju Happy, baju dan pen Umobile, coin purse dan special simpack Celcom 013 9xx3883::

4 Pemenang lagi, Hadiah sponser by JAAkechik
1. Topup RM5.
2. Topup RM5
3. Sepasang contact lense
4. Sepasang contact lense


ATV

hasil karya; E-ra paSha pada 3:57 PM 0 000 orang nak tahu rahsie e-ra


hai guys..
korang tahu ape itu ATV?

menurut wikipidia:
An all-terrain vehicle (ATV), also known as a quadquad bikethree-wheeler, or four-wheeler, is defined by the American National Standards Institute (ANSI) as a vehicle that travels on low-pressure tires, with a seat that is straddled by the operator, along with handlebars for steering control. As the name implies, it is designed to handle a wider variety of terrain than most other vehicles. Although it is a street-legal vehicle in some countries, it is not street legal within most states and provinces of Australia, the United States, Canada, or the United Kingdom.

phm x??
hahaha jom e-ra translatekan gune pakcik google:
Sebuah kenderaan semua-kawasan (ATV), juga dikenali sebagai quad, basikal quad, tiga roda, atau empat roda, ditakrifkan oleh American National Standard Institute (ANSI) sebagai kenderaan yang bergerak pada tayar tekanan rendah, dengantempat duduk yang straddled oleh pengendali, bersama-sama dengan hendal untuk mengawal stereng. Seperti namanya, ia direka untuk mengendalikan pelbagai kawasan yang lebih luas daripada kenderaan yang paling lain. Walaupun ia adalah satu kenderaan jalan-undang-undang di sesetengah negara, ia tidak jalan undang-undang di dalam kebanyakan negeri dan wilayah di Australia, Amerika Syarikat, Kanada, atau United Kingdom.

lebih kurang gitu la maknenye..
ni beberapa gamba ATV

yang nak dijadikan citer mr jntung hati e-ra teringin bebenor nak nek noto ni..
e-ra selalu nampk moto ni tapi baru tahu yang namanya ATV..
hahaha
so pada ahad yang lalu..
alhamdulillah mr jntung hati berkesempatan untuk naik moto ni..
punye la suke sampai e-ra dilupakan! huh hahaha..
meh usha gmbo excited die.


dia kate best..
hmmm macam nak try jugak la..hehe

Monday, December 10, 2012

Family day at Pengkalan Balak,Melaka

hasil karya; E-ra paSha pada 8:03 PM 3 000 orang nak tahu rahsie e-ra
selamat malam semua..
penat belum habis lagi tapi excited bebenor nak update blog..
haha..7,8,9 haribulan 12 yang lalu keluarge e-ra telah mengadakan family day di pengkalan balak..
tempat dia biasa je, mungkin sebab tak berapa popular kot..
tapi ade macam2 aktiviti kat situ..
bole mandi2..(opcos la kan?)
ade jetski..
dan yang paling e-ra suka ade banana boat! heheee..

seriously memang excited giler naik banana boat..
mula2 malu2 nak main air laut..
dah anak dara la katekan..
tapi bile nampak banana boat memang dah tak bole nak tahan..
habis basah jugak la.hehee

 then kitorang buat sikit sukaneka untuk kanak2..



actually banyak lagi nak citer..
so nantikan entry berikutnye k..
ade byk lg aktiviti kitorng..

salam 

Wednesday, November 21, 2012

Ape nak buat bila masa terlebih lapang?

hasil karya; E-ra paSha pada 11:55 AM 4 000 orang nak tahu rahsie e-ra
 
fuhhhhhhh~
kalau tak salah e-ra sekarang musim cuti sekolah..cuti semester..
dan banyak lagi jenis cuti la kan?

cuti tu memang best..
tapiiiiiiiii..
lagi best kalau kite pandai bermanfaatkannye..
kalau tak memang boring giler cuti kite ni kan..

so e-ra ade beberapa suggestion yang korang boleh pilih untuk isi masa lapang korang..
khususnya untuk pelajar yang cuti semester
jom usha:

1. PERGI MELANCONG.
Pada e-ra melancong kat dalam negara pon dah cukop..
janji tempat yang kite nak pergi tu sesuai dengan jiwa kita..
orang kate kalau kite pergi melancong ia dapat kurang kan tekanan atau membolehkan kita melupakan sebentar tekanan atau masalah yang kita ada..
x percaya?? try la.. 

2. BEKERJA
bagi para student sangat sesuai untuk korang bekerja apabila cuti semester..
dengan cara ini tak de la cuti korang tu kosong je..
korang jugak boleh memperoleh pendapatn..

3. BELAJAR MEMASAK
Hohoooo..
kalau part ni sesuai untuk perempuan..
tapi kalau lelaki nak belajar masak pon x salah kan?
bg e-ra yang ni sangat sesuai untuk mereka yang x pernah2 nak ke dapur.
time ni la nak belajar kan?
alhamdulillah e-ra jenis orang yang suka try resipi baru..
da try2 semua bg mr jntung hati rase..

4. ONLINE / BLOGGING
Yang ni memang la korang semua selalu buat kan?
tapi mesti tak puas nak mengadap lappy bile time belajar kan?
so time cuti ni la kite online puas2 kan? heee..
(ape sal byk sgt "kan" ni)

5. HANG OUT
hang out dengan kawan maybe?
tempat belajr mesti tak same kan??
so bile cuti baru lah ade mase kite nak berjumpa kawan2..
sekurang2nya kita tak memutus kan tali persahabtan walaupun dah berpisah tempat belajar,bah kan dah berlainan negeri..

ok e-ra rase tu dah cukup untuk mengisi masa lapang korang..
pada e-ra tak perlu mengeluarkan wang yang banyak untuk mengisi masa lapang..
janji kita happy, tenang, and tak tension..
buat la ape yang kita suka..
selagi itu tak melanggar undung2..
melanggar hak orang lain..
yang paling penting..
melanggar hukum agama..

last 

word from e-ra:
selamat bercuti!!

Saturday, October 27, 2012

Salam Aidiladha

hasil karya; E-ra paSha pada 9:08 AM 4 000 orang nak tahu rahsie e-ra
 

selamat hari sabtu..
rasenye belum terlambat lagikan untuk ucap selamat hari raya aidiladha?

hee~
SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA 
bagi seluyruh umat muslim yang berada di seluruh dunia..

semoga raya kali ini memberikan kesan yang bermanfaat untuk kita semua..

ok jom usha pic2 aidiladha e-ra..




Thursday, October 25, 2012

Alhamdulillah kalau rezeki memang tak kemana

hasil karya; E-ra paSha pada 9:44 PM 3 000 orang nak tahu rahsie e-ra
 
selamat malam semua readers blog e-ra..
dah dekat setengah tahun ekh e-ra x update blog ni??
fuhhh~ berhabukk..

(seriously rase macam kekok pulak nak type entry)

 pernah tengok header kat atas x?

siapa tak kenal blog mahamahu.com kan?
kalau tak silap e-ra 1/6/2012 yang lalu e-ra ade join contest yang mahamahu.com anjurkan..
dah lame kan?

nak dijadikan cerita,
semalam blogger syahmi meon inform e-ra yang e-ra dah menang contest ni..
mula2 macam tak percaya jugak la..
check punya check..............
 taraaaaa: 



alhamdulilahhhh
kalau rezeki memang tak kemana kate mak e-ra..
 e-ra dapt tempat ke-2..

so e-ra nak ucapkan ribuan terima kasih kepada tuan punye blog mahamahu.com
yang beri peluang e-ra untuk menang tempt ke-2..

tq tu parents yang selalu support..
tq juga kepada mr.jantung hati yang selalu bg support..
heeeee terharu! x sangke menang..
(da mcam bagi ucapan kat ABPBH plk)

Sunday, September 2, 2012

Bila perempuan marah | Lelaki tolong paham!!!

hasil karya; E-ra paSha pada 9:41 AM 4 000 orang nak tahu rahsie e-ra
selamat berhujung minggu semua..
hari ni alhamdulillah e-ra ade sedikit masa untuk menaip entry ini..

entry perempuan marah2 lagi??
yup!!
e-ra memang sangat suka dengan entry sebegini..
kerana walaupon dah diberitahu kepada lelaki..
tapi lelaki ni masih x faham lagi apa yang harus meraka buat bila perempuan..
START MARAH!

cuba tengok situasi kat bawah ni dulu:

normal kan benda2 macam ni berlaku??
biasa lah~
kebiasaannya wanita x kan mudah mengalah!
dan nak menang sahaja..
e-ra mengaku kadang2 e-ra pun macam tu jugak..

tapi!
yang lelaki ni..
cuba la pura2 mengalah masa perempuan tu tengah marah..
nanti kalau dia dah sejuk sikit..
korang baru la terangkan yang sebenarnye perempuan tu salah..
kalau tengah marah..
(memang x la die nak mengaku salah.). 
dan
cuba cakap dekat dia elok2..
kompom x marah dah!

dan bila kejadian kat bawah ni pulak berlaku:
*sunyi sepi, merajuk*
Awak..
Awak sihat? Dah makan?
Awak okay tak?
Awak kenapa ni? Saya ada buat salah?
Awak, janganlah macam ni. Cuba respon sikit?
Kau diam boleh tak?!
*kerut-kerut kening, garu-garu kepala*

Perempuan kalau tengah marah, memang malas sangat nak cakap apa-apa. Asal nak cakap, mula la nak buat ayat jampi sampah, paling tidakpun menangis. Jadi kamu jangan nak buat ramah sangatlah bila dia marah tu, bimbang bertambah ribut. Cara terbaik, beri dia ruang dan masa.


"Awak, walau apa jua keadaan awak, saya akan sentiasa sayang awak. Saya sentiasa ada untuk awak, bila lapang nanti, text me okay"

Hantar tu pun dah cukup, tak perlu nak panjang-panjang, tak perlu bertubi-tubi. Yes, dia perlukan masa untuk bertenang. Ayat macam tak boleh pergi kan? Walhal kalau perempuan tu gila, ada kau nak kejar-kejar lagi bang? **Tak payah jawab.

Perempuan kalau tengah marah, memang macam kena suntik virus gila. Buat apa sahaja yang buat dia rasa puas tanpa fikir sebab dan akibat (tak sempat). Janganlah cabar dia buat apa-apa, mungkin masa tu, bunuh diri pun dia tak perasan. Bila dah dikuasai syaitan bukan?

Lelaki ni pun janganlah pendek akal sangat. Setakat nak cakap 'maaf' atau 'sorry' tu tak perlu bayar satu sen pun, tak perlu panjat Gunung Himalaya dahulu pun, tak perlu. Ringan-ringankanlah mulut, tu penyejuk hati dia. Kalau kamu tak salah sekalipun, setakat salah yang kecil tu mengaku sahajalah. Perempuan memang asyik nak menang. Nanti bila dah reda, jelaskanlah. Tu pun kalau kamu sayang perempuan tu, kalau tak sayang; lempang laju-laju, campak jauh-jauh. Dayus!


 “Jika salah seorang antara kalian marah sedang pada saat itu ia dalam keadaan berdiri, maka hendaklah ia duduk. Namun jika tidak hilang juga marahnya, maka hendaklah ia berbaring.” (Hadis riwayat Imam Ahmad).

#so paham x?

Bila pompuan tengah marah marah
Lebih baik lelaki buat tak endah
Sebab kalau jawab pun tadak faedah
Kerana pompuan takkan mudah mengalah
Bila pompuan tengah naik hangin
Baik lelaki jangan ambik pusing
Kerana jika lelaki turut sama melenting
Pompuan akan bertambah bising bising
Bila pompuan marah marah lagi
Lebih baik lelaki diamkan diri
Sebab kalau lelaki turut sama berkelahi
Pompuan akan bertambah marah sampai tak sedar diri
Bila pompuan masih dok sakit hati
Baik lelaki pujuk dengan muka manis berseri
Kerana silap pujuk pompuan akan bertambah benci
Alamatnya jenuh la lelaki dok makan hati
Bila pompuan tengah dok berang berang
Baik lelaki jangan dok cakap sebarang
Lagipun masa inilah lelaki ada peluang
Tengok pompuan dah jadi tak macam orang
Buat semua kaum lelaki di luar sana
Sila tumpukan perhatian anda
Sebab ini adalah fakta benar lagi nyata
Kalau bergaduh ngan pompuan, lelaki takkan menang punya!


tu je yang e-ra nak sampaikan..
fikir2kan
wahai kaum lelaki..
semua di tangan anda!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

akulah E-ra paSha*_* Copyright © 2012 Design and Graphic by E-ra Pasha Template