Sunday, July 15, 2012

Naturactor : rase nak cuba jugak!

hasil karya; E-ra paSha pada 6:34 PM
hallo~

dah lame kan era x updte blog ni..
habis berhabuk..

ok back to the topic..
ape tu naturactor?
ia adalah sejenis bedak asas..
alaaa yg macam ala2 foundation jugak tu..
(yang perempuan tahu la kan?)

e-ra tahu produk ni pon daripada roomate baru e-ra..
menurut keterangan dia..
produk ni sangat bagus..
ok sangat..
sebab bile pakai sekali jek terus cun! (ye ke? haha )

e-ra pon dah try da bedak tu..
ok!
sampai mr jntung hati e-ra cakap..
e-ra pakai make up..heee~
(kembang sekejap)

1) NATURACTOR COVER FACE - Harga: RM 40/pc


Packaging from JAPAN.



Packaging from CHINA.


APA KEBAIKKAN NATURACTOR COVER FACE?

kandungan cover face:
minyak jojoba (jojoba oil)
beras (rice)

1) Minyak Jojoba memang terkenal dengan fungsinya untuk melembap. So, dengan adanya ingredient ni, Cover Face mampu membantu untuk menghidratkan kulit, menjadikan kulit lebih lembut, dan cantik berseri.

2) Cover Face ni jugak adalah rice based powder, so ia menyerap minyak berlebihan yang dihasilkan oleh kulit, menyeimbangkan kelembapan kulit agar tidak berminyak, menghasilkan kulit yang bebas dari keradangan dan jerawat.

3) Kombinasi dua ramuan di atas mampu menghasilkan kulit yang lebih sihat, lembut dan berseri.

4) Cover Face juga terkenal sebagai ''moist powder foundation'' - yang bertindak sebagai bedak asas dan pelembab. Sambil menjadi foundation (menutup cela di muka), ia juga bertindak sebagai pelembap pada kulit.

5) Bertindak sebagai pelindung dari sinar UV, menjadikan kulit tidak mudah gelap (act as sunblock too)

6) Tidak menutup pori2 di muka, ringan, tidak melekit, tidak bertompok2 apabila dipakai.

7) Bertindak sebagai 3-dalam-1 foundation; sebagai bedak asas, pelembab, dan juga sunblock.




2) NATURACTOR SUMMER CAKE (FOUNDATION)- Harga : RM 40/pc




The first foundation berbetuk bedak!

Buat yang tak sukakan foundation yg melekit? tidak suka foundation berbentuk cecair? Lebih gemar menggunakan foundation berbentuk bedak/powder?

NATURACTOR Summer Cake (Foundation) adalah IDEAL utk anda..
Foundation yg berbentuk powder ini berupa seperti compact powder, sgt portable, tidak melekit dan sesuai bg mereka yg selalu berpeluh :)

Didatangkan dalam 5 tone warna (sama seperti Cover Face foundation)
#630 : very fair skin (chinese skin)
#642 : very fair skin (malay skin)
#643 : fair skin (malay skin)
#650 : medium skin (typical malay skin)
#670 : for concealer

3) NATURACTOR PRESSED POWDER- Harga : RM 40/pc




Bagi mereka yg kurang gemar menggunakan loose powder, sekarang anda mempunyai pilihan yg lebih baik! Ianya lebih compact, mudah dibawa kemana2, dan yg paling penting, menjadi finishing make up yg cukup sempurna!

Terdapat dalam 4 tone warna

#430 : pinky shade
#441 : very fair skin (chinese/very fair malay skin)
#451 : medium skin (typical malay skin)
#470 : white-blue-ish shade/concealer

4) NATURACTOR SILKY LUCENT POWDER- Harga : RM 40/pc

NATURACTOR Silky Lucent Powder, 25g
#31 - untuk kulit cerah (Chinese skin)
#41 - untuk kulit melayu cerah (Fair Malay skin)
#51 - untuk kulit sawo matang/medium (Typical Malay skin)

5) TENNIFER LIQUID MILK (SUNBLOCK)- Harga : RM 55/pc


45 ml, SPF 30

6) NATURACTOR SKIN CARE ( pre-order required) - Harga : RM 43/pc
  • facial clean
  • soap
  • facial foam
  • nourishing pack
  • facial freshener
  • Essence lotion
  • Moist skin lotion
  • Moist Milky lotion
  • Moist skin cream
  • Night cream

1 000 orang nak tahu rahsie e-ra:

ayut on July 18, 2012 at 10:23 AM said...

ni jual ke nk membeli?kompius jap..hahaha..dh try gak benda ni..mmg dy tak bminyak dan ringan.tp klu org jarang pkai mesti rse 'oh,kulitku tak bnafas'.hahahahha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

akulah E-ra paSha*_* Copyright © 2012 Design and Graphic by E-ra Pasha Template