Thursday, December 13, 2012

ATV

hasil karya; E-ra paSha pada 3:57 PM


hai guys..
korang tahu ape itu ATV?

menurut wikipidia:
An all-terrain vehicle (ATV), also known as a quadquad bikethree-wheeler, or four-wheeler, is defined by the American National Standards Institute (ANSI) as a vehicle that travels on low-pressure tires, with a seat that is straddled by the operator, along with handlebars for steering control. As the name implies, it is designed to handle a wider variety of terrain than most other vehicles. Although it is a street-legal vehicle in some countries, it is not street legal within most states and provinces of Australia, the United States, Canada, or the United Kingdom.

phm x??
hahaha jom e-ra translatekan gune pakcik google:
Sebuah kenderaan semua-kawasan (ATV), juga dikenali sebagai quad, basikal quad, tiga roda, atau empat roda, ditakrifkan oleh American National Standard Institute (ANSI) sebagai kenderaan yang bergerak pada tayar tekanan rendah, dengantempat duduk yang straddled oleh pengendali, bersama-sama dengan hendal untuk mengawal stereng. Seperti namanya, ia direka untuk mengendalikan pelbagai kawasan yang lebih luas daripada kenderaan yang paling lain. Walaupun ia adalah satu kenderaan jalan-undang-undang di sesetengah negara, ia tidak jalan undang-undang di dalam kebanyakan negeri dan wilayah di Australia, Amerika Syarikat, Kanada, atau United Kingdom.

lebih kurang gitu la maknenye..
ni beberapa gamba ATV

yang nak dijadikan citer mr jntung hati e-ra teringin bebenor nak nek noto ni..
e-ra selalu nampk moto ni tapi baru tahu yang namanya ATV..
hahaha
so pada ahad yang lalu..
alhamdulillah mr jntung hati berkesempatan untuk naik moto ni..
punye la suke sampai e-ra dilupakan! huh hahaha..
meh usha gmbo excited die.


dia kate best..
hmmm macam nak try jugak la..hehe

0 000 orang nak tahu rahsie e-ra:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

akulah E-ra paSha*_* Copyright © 2012 Design and Graphic by E-ra Pasha Template