Monday, March 21, 2011

faktor2 CATALYSE ramai follower !! =))

hasil karya; E-ra paSha pada 6:49 PM
ASSALAMMUALAIKUM..
OK..1 of all..e-ra nk bg mksod CATALYSE..
ape 2???
haaaa itu adlah saah 1 perkataan yg d gunakan dalam subject CHEMISTRY..
yg bermaksud PEMANGKIN..
so mening tjuk entri e-ra pada hari ini ialah..
FAKTOR2 PEMANGKIN RAMAI FOLLOWER!!!

k..semua orang tahu kan ape itu follower???
yeaah!! thtz right bebeyh!!
follower adalah orang yg suka dgn blog/hasil entry kite..
so hari ni e-ra nk bncangkan ape sebenarnye faktor yg membolehkan ramai follower..
nk twu????
bace sampai habis entry ni ye..


ade segelintir blogger berpendapat ramai follower di sebabkn oleh
FAKTOR PARAS RUPA!!!
btol ke??????
adkah jika pemilik blog itu cantik/kacak..
ramai orang k follow?????
pada e-ra TIDAK SEMESTINYA..
x semua orang yg mmiliki paras rupa..
 dia berjaya.btol x???
ini kerana,tidak memiliki paras rupa/berparas "standard" juga boleh berjaya..
jadi pada pendapt peribadi e-ra..
yez mmg e-ra tidk mnafikan..
ade ssetengah blogger hanya follow jika owner blog tersbut kacak/cantik..
ttpi byk jgk blogger yg berpndpt mcm e-ra..kan3????
x cantik x semestinya blog x cntik kn??
x kacak x semestinye blog x kacak kn??
so..
FAKTOR PARAS RUPA KURANG MEMPENGARUHI FOLLOWER!!
err~ kalo yg nih boleh dikategorikan cantik x?hehe>>


FAKTOR TERKENAL????
YEZ!!
mmg la blog terkenal ramai follower btol x??
sbb ramai yg nak tahu rhsia kejayaan nya..
tapi..
ade jgk blog yg baru berada dlm dunia blog ni sekitar sebulan dua..
tetapi dah byk follower..
wwwooooww!!!!!!!!
e-ra mmg solute blog2 yg baru ttpi dah dapat ramai follower..
so???faktor terkenal bkn jgk ke???
hhehhe..
pada e-ra ye..tapi itu opinion masing2 kn??

tapi kalau orang yg pandai "mengayat" pon boleh dpt ramai follower jgk taw..
"mengayat" d sini bermksud FAKTOR ENTRY2 YG BEST!!
dia pandai mnyusun kata2 dalam setiap entry nye..
kalau e-ra,e-ra akan suka jika entry itu TIDAK BEGITU "SERIUS" "SKEMA"..
e-ra lbih ske bace entry yg SIMPLE+ENJOY BILA BCE+COOL..
so bagi kamo2 semua..
yg nak ramai follower..
MESTI PANDAI GUNAKAN AYAT YE..
buat entry SE COOL YG BOLEH!! (masok refregirator je..sjuk la dye =P)

FAKTOR RAJIN BLOGWALKING pon ye jgk kot..
ye laaa..
kalau korang ni jenis yg diam je..dduk dlam blog korang je..
x nk g singgh blog orang lain..
macam mne orang nk tahu yg blog korang mujud!!
mcm mne orng nk follow korang??
btol x??
so..
dinasihatkan..supye korang ni..rajin2 kan la diri 2..kluar "berjalan" ke blog orang..
bace entry2 dyorang..comment la sepath 2 kate..
bknye kne byr pon kn?

mungkin jga FAKTOR RAJIN JOIN AKTIVITI MAYA..
aktiviti maya yg boleh korang smue join ialah seprti..
Give away(GA)..
Lucky Draw(LD)..
Contest..
Segment..
or whatever la an..
kenape??
sbb..ni mnunjukkn yg kamu aktif dlm dunia blog ni..
e-ra sarankan tok korang join SEGMENT2 DARI BLOGGER TERKENAL..
mcm bro ben ashaari..
sebab..setiap kali korang join..blog korang akn tersennrai dlm entry2 mrka..
jd stiap pngunjung yg singgh dlm blog mrke..
kemngkinan besr akn singgh ke blog anda juga!! wooooww!!
x kn x mao kot???

FAKTOR RAJIN UPDATE jgk ke???
ye kot..
cbe korang pkir..
kalo entry yg letest 2..
kowg post 2-3 bulan lps..
or 2-3 tahun lps..
ade ke owg yg nk singgh blog korg lg??
e-ra rse la.. kn..nk bg orang selalu dtg blog kite..
kite perlukan entry2 yg "fresh" & x "basi"..
so..owg yg dtg blog kite 2..boleh dpt info2 yg up 2 date..
n kalo die suke dgn blog kite..
die tros follow skali kn..

conclusion>
bayk faktor yg mmpengaruhi kite dpt ramai follower..
so..
terpulanglah la pada korang smue..nk stju or bangkang pendpt e-ra nyh..
e-ra just bg pendpt je..


*NOTA KAKI: follower bkn 100% pngukur kejayaan ssuatu blog..
tetapi follower adalah orang yg mnykong kita utk berjya!!

"MAJULAH BLOG UNTUK SEMUA!!!!"

0 000 orang nak tahu rahsie e-ra:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

akulah E-ra paSha*_* Copyright © 2012 Design and Graphic by E-ra Pasha Template