Friday, March 18, 2011

"Inilah kisah sedihku".

hasil karya; E-ra paSha pada 11:28 AM

FARHANA SAHABAT SEJATI KU..
kisah ni merupakan kisah benar yang berlaku dalam hidup e-ra..
cte nyh pcl e-ra y khlngn seorng sahabat sejati!!
name sahabat e-ra ni farhana..
e-ra mule kenal dengan farhana sejak TADIKA lagi..
kitorang  memang rapat..kalau nak pergi mane2 memang berdua je..
da macam isi dengan kuku dah..
kitorang selalunye kalau keluar pergi hang(jalan2)..kitorang akan pakai baju yang same..
(mmg cm kmbr)
sampai semue orang ingat kitorang kembar..
kalau d msalh ppe..ktowg selalu share bsme..
bkn 2 jp..ktorang selalu ssh bsme..e-ra ingt lg ade 1 ary uh..e-ra x bwk duit..then dia yg baik hati ni..
sanggup SHARE bekal dia dengan e-ra..e-ra sgt terharu la mase tu..
setiap hari kitorang akn balik same2 then sambil cerite cerite2 yang kelakar..
hahaha
happy betol..
tp,...tibe2 dlm smnggu gitu dia X DTG SEKOLAH!!
e-ra da try pergi rumah dia..mk dia ckp dia x de..
e-ra call dia..dia x angkat..
then
sampai 1 hari..e-ra dpt berite dye MASUK HOSPITAL!!
cz dia sakit..e-ra pon cepat2 la pergi tengok dia..then e-ra tanya dia kenapa x nak bagitahu e-ra..
e-ra cakap kt dia : kte kn kwn..kenapa x bagitahu??
(nk tahuu ape dia jwb??)
farhana : Aku x nk menyusahkan kau..Aku x nak kau sedih kalau aku pergi tinggalkan kau.
(E-ra x phm mase 2..knaep dia ckp cm 2).
hmmm..

selang 2 hari..e-ra dpt berite yang dia da MENINGGAL!!(kne kanser paru2)
YA ALLAH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
e-ra rase cm LANGIT DA RUNTUH!!
hampir pengsan e-ra dengar berite 2..
sumpah!!!!!
e-ra x tahu nk cakap ape lg!!e-ra syg dia sgt3!!!!e-ra da anggap dia macam adk beradik e-ra je!!
seminggu e-ra menangis..
hmmmmmmmmmmm
tp lame2 e-ra da boleh terime yg FARHANA DA X D KT SISI E-RA!!!!!
sekarang..
e-ra dah x de kawan untuk balik same2 bila habis sekolah..
e-ra dah x de kawan untuk cerita2 mase balik sekolah..
e-ra dah x de orang yg boleh jd "kembar" e-ra..
e-ra dah x de kawan macam farhana..
walaupun dia da x de sekarang..e-ra nk dia tahu..
E-RA SYG DIA SGT2!!!!
DIA SAHABAT SEJATI E-RA!!!!!!!!
(smoge roh Farhana d cucuri rhmt & berada d sisi org2 b'imn..AMIN)
*nota kaki : cerita di atas bukan rekaan..tapi memang 100% cerita hidup e-ra..
e-ra join contest ni bukan untuk menang..
tapi..
e-ra nak korang yg masih ade kawan..
sayang kt kawan korang..
selagi dia masih ade di sisi korang semua..
(bulan ni genap 8 tahun kepergian farhana)

5 000 orang nak tahu rahsie e-ra:

YUL on March 18, 2011 at 11:38 AM said...

sedihnye. macam nak gugur je air mata bce entri nie. hurm, tu semua takdir tuhan. semoga tabah ye.

E-ra paSha on March 18, 2011 at 11:42 AM said...

thanks yul..alhamdulillah..skarng e-ra dh boleh terime kpergian farhana..

c-tea on March 18, 2011 at 11:44 AM said...

sedihnye...nak nagis....adeh..air mata ku dah berkolam dalam kelopak mata ni

E-ra paSha on March 18, 2011 at 11:50 AM said...

=) jgn ngez ae..so sygilah mmbe2 yg still ade dkt kte..

chenta anyss on March 18, 2011 at 12:42 PM said...

sdihnyer:(( sad sggt terharu anyss bce!! smoga roh dea dcucuri rhamt yer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

akulah E-ra paSha*_* Copyright © 2012 Design and Graphic by E-ra Pasha Template