Wednesday, May 4, 2011

Segmen Mesra Blogger Bersama Pembawa Wacana

hasil karya; E-ra paSha pada 6:52 PM
ASSALAMMUALAIKUM!!!

Wacanaku

e-ra nak jadi kaya!!!!!!

pada sudut pandangan e-ra..
sebab dengan duit seseorang itu boleh menjadi popular..
atau dgn kata lain..
x perlu mencari populariti..
kerana..
apabila kita sudah kaya populariti itu sendiri yg mencari kita..

pada e-ra populariti yg dicari..
tidak akan kekal lama!!
malah populariti kerana berjasa..
akan dikenang sehingga di kandung tanah..

dan dengan kekayaan..
ia dapt merialisasikan mimpi2 e-ra!!

sebagai contohnya..

adkah dgn populariti.
e-ra dapt pergi ke pariss???
sape yg nk bwk??
tapi kalau dgn wang..
e-ra dapt pergi ke paris!!!
bah kan mengelilingi dunia!!

adakah dengan populariti..
e-ra dpt hajikan parents e-ra??
mimpi je!!
tapi dgn wang..
e-ra dapt hajikan mereka bukan sekadar sekali..
tetapi berkali-kali+umrah sekali!!

adkh dgn populariti..
e-ra dpt dirikan sebuah hospital??
x msok akal!!
tapi dgn wang..
e-ra dpt dirikan hospital sebesar yg e-ra impikan..

dan

adkah dgn populariti..
e-ra dpt shopping sesuka hati..setiap hati??
x boleh!! byk paparazi!!nk jaln pon susah!!
tapi dgn wang..
e-ra boleh shoppng bila2 masa shaja..
dimana shaja..
dan beli apa yg e-ra mahukan!!!

 jika kita berharta..
bukan kita yg akan cari orang malah orang yg cari kita!!

jika kita popular..
kita yg akn cari orang utk mengekalkan populariti kita..

jadi????
kekayaan yg lebih penting bukan???

7 000 orang nak tahu rahsie e-ra:

ahmad on May 4, 2011 at 7:23 PM said...

kalau dah popular nak pergi mana2 suruh orang sponsor je hahahahaha free je hahaha nak kawin pun sponsor je tak yah susah susah tu ddd pandangan aku je ya

ejulz on May 4, 2011 at 8:05 PM said...

dah join jugak.. kenal PW masa lepak segmen santai bro ben.. dh tgk vlog bro PW kat 1tube.my..? sempoi giler.. haHa

E-ra paSha on May 4, 2011 at 8:27 PM said...

@ahmad: err..tapi populariti x kn selamaya berada di atas kan??tkot nnti mse nk kwin 2 ade gosip...haa kn dh ssh..x jd owg 2 nk sponser..kalo gune duit sndri kn lbh bemkne..x d risiko..so kekayaan lbh pntg..
hhehe tp stiap org memiliki pndgn masing2 kn.

@EJULZ: belum..nanti e-ra tgk..

mcm ni lah on May 5, 2011 at 1:13 AM said...

saye doakan cita2 awk kesampaian,.. amin,.. i follow you :)

apik pehe on May 5, 2011 at 5:37 AM said...

bagus2...jangan kedekut biler ader banyak wang..hehe

cik pulau on May 5, 2011 at 12:33 PM said...

sama la..
cik pulau pun pilih nak jadi kaya..

singgah jenguk rakan segmen..^^,

Rohis SMAN 10 on May 5, 2011 at 8:22 PM said...

nice...berryhardisakha.blogspot.com
...bw,silahkan ambil award..follow me dan like, kalau mau beramal bantu juga situs adik2 rohis dgn follow http://www.rohis10.co.cc/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

akulah E-ra paSha*_* Copyright © 2012 Design and Graphic by E-ra Pasha Template