Saturday, June 18, 2011

the CURSE at UTM SKUDAI??????

hasil karya; E-ra paSha pada 8:35 PM
ASSALAMMUALAIKUM!!!

holaaaa3..
fuhhhh~
hari ni siyez memang penat giler...
haha..
penat pasai apa pulak??
~cube teka~

berbalik pada tajuk entry..
err ade THE CURSE kt UTM skudai???????
what???
sumpahan ape pulak ni???

hehehehe..
pening x??
hehe..
ok3..
let's me explain 1st..
THE CURSE..
merupakan novel baru untuk subjek bahasa inggeris..
yg menggantikan novel THE PEARL..
novel untuk form 5..
sinopsis dalam bahsa melayu>
Cerita "The Curse" berlatarkan kepada sebuah pulau kecil berhampiran Pulau Langkawi. Watak utama cerita ini, Azreen Saleh terpaksa menangguhkan pengajiannya di London dan pulang ke kampung halamannya setelah menerima berita kematian kakaknya, Madhuri. Setibanya di rumah, Azreen mendapati ibunya hampir tidak mengenalinya lagi akibat penyakit Alzheimer sedangkan bapanya Saleh Abdullah masih bersikap dingin terhadapnya. Kematian Madhuri di selubungi misteri dan Azreen bertekad mencari jawapan kepada segala pertanyaan.

Khabar angin tersebar di kampung kononnya Madhuri mati dibunuh dan pada saat kematiannya telha mengalirkan darah putih. Ini dipercayai sumpahan Madhuri terhadap seluruh kampung.

Kejadian misteri telah melanda. Bilik Madhuri terbakar, bangkai ayam yang di patahkan tengkuk di jumpai di hadapan rumah Azreen, hujan turun berterusan membanjiri kampung dan merosakkan tanaman, seorang wanita yang mirip wajah Madhuri dijumpai beberapa kali dan kematian nenek kawan Azreen yang tidak disangka.

Sedikit demi sedkit misteri pembunuhan Madhuri diselesaikan. Rahsia demi rahsia terbongkar satu persatu. Benarkah Madhuri mengenakan sumpahan terhadap kampungnya? Siapakh Madhuri sebenarnya? Apakah Azreen dapat memaafkan Asraf, Madhuri,Saleh dan meneruskan kehidupannya seperti biasa.

disebabkan novel ini baru..
dan agak susah untuk memahaminya..
1 kumpulan teater (ADISWARA)..
daripada SMK PERMAS JAYA3..


18th June 2011 - Dewan Sultan Iskandar, UTM Skudai
2nd July 2011 - Dewan Serbaguna Johor Jaya, Johor
9th July 2011 - Dewan Pekembar Pagoh, Muar, Johor
16th July 2011 - Dewan Jubli Intan Jalan Genuang, Segamat
23rd July 2011 - Dewan SRJK (C) Chong Hwa, Kluang
TIME : 8.30am - 11.30am , 2.30pm - 4.30pm , 8.30pm - 11.30pm
RM10 per seat!!
seat are limited!!

seriouzely..
mmg BEZ GILERRRRRRR teater ni..
ade unsur2 klakar+romantik+seram..
so bagi korang2 yg belum tgk..
boleh g tgk ye..
heheh
alamak terpromote pulak dh..

ade byk karakter dalam teater ni..
tapi ni antara yg dah berjaya menarik minat e-ra>

( Norsyahirah bt Ahmad Tarmizi )
AZREEN!!
pelakon utama..or heroin!!
fuh~ mmg jadi r dye berlakon..

( Mohamad Fahmi b Zulikab
ASYRAF!!
bak kate FAHMI> "i'm the hero in this teater" hahaha
suka tgk dye berlakon..
lagi2 part dye nak usya azreen..
juz x suka tgk dye dkt dgn madhuri..
kesian azreen~
ade plk part2 slack!!
suar dye longgar~ hahaah..abez sume gelak coz dye asyik btolkn sluar je..
aishh
ape2 pon..LIKE HIM!!

team~

( Mohd Irfan b Sheikh M. Nasir )
AWANG!!
e-ra suka karakter dye..
coz karakter dye mmg KELAKAR!!
hahaha..ayat die yg kelakar mase nak usya azreen>
"CIK ADIK,SAYAAANNGGG"
hahahahah sume gelak..
.......................................................................................................


ape2 pon..
good luck 4 u ollz 4 the next presentation..
e-ra support u ollz!!!
e-ra bangge dgn diorang coz..
dyorang dari Johor!!
n umur sebaya dengan e-ra..

dulu..
honestly..e-ra x suka novel the curse!!
BACE PON X SAMPAI SUKU LAGI!!
hahah..
tapi lepas tonton teater dari ASWARA GOURP..
e-ra jadi interested untuk menghabiskannya!!
fuhhh~
chaiyokkk!!!!!!

korang boleh serch more details pasal teater ni..
kat sini>

*NOTA KAKI:
nantikan pic e-ra and the gang semasa berada di UTM k!!!
tunggu entry berikutnya~

2 000 orang nak tahu rahsie e-ra:

Anep_Sulong on June 23, 2011 at 6:24 AM said...

Pelakon watak Awang tu ada pembetulan sikit...
Nama sebenarnya adalah Irfan..
sila rujuk balik kat blog saya ok..
mintak maap lmbat update...
thanks atas feedback...smile2...

E-ra paSha on June 23, 2011 at 5:27 PM said...

owhh ok =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

akulah E-ra paSha*_* Copyright © 2012 Design and Graphic by E-ra Pasha Template