Friday, July 8, 2011

tutor buat facebook korang x boring..| penggemar muzik sahaja

hasil karya; E-ra paSha pada 6:56 PM
ASSALAMMUALAIKUM!!!
halooo3..
salam jumaat..

ok hari ni..
e-ra nak ajar korang untuk buat facebook korang x boring..
macam mane??

letak lagu..
hee..
tapi ingat!!!
ni hanya untuk PENGGEMAR MUZIK!!
kalau rase 'bingit' nak bile dengar lagu..
sebaik-baiknye
x payah buat ye...

ok seperti yang korang tahu..
facebook sekarang dah ade aplication yang membolehkan korang untuk
tukar layout..
or korang boleh tarok layout korang sendiri..

so kalau korang nak tarok lagu..
korang kena guna aplication layout ni dulu ye..
kalau x..x boleh la..

ok..
bagi korang2 yang masih belum tukar layout..
korang boleh cari layout yang cun2 kat sini>

ade macam2 layout yang cun wooo..
hoho rambang mate e-ra tengok..

bile korang dah guna layout korang 2..
baru korang boleh letak lagu..
macam mane???
ok macam ni je..

1.cari button ni..biasenya button ni berada di sebelah sudut kanan..
atassss sekali..


2.click ENABLE dulu dekat "my music" ..then..
korang click button ADD..
(button change hanya akan keluar bile korang nak tukar lagu)


3.then..korang tulis la lagu yang korang nak kat box y disediakan..
then click serch YOUTUBE..
korang boleh pilih 5 lagu ye..
so 5 kali korang masok profile korang..
korang akan dengar 5 lagu yang berbeza..weee~
ni conth lagu nye..
korang boleh edit2 kalau dah bosan dengan lagu korang k..

4.dah pilih lagu??
SAVE la..hhehe..
nanti setiap kali korang masok profile korang..
korang akan nampak box macam kat bawah ni..


heee ok DONE!!!
2 je..
senang kan???
cube ye..
jangan risau..
bile korang tengah malas nak dengar lagu..
korang boleh pausekan die..

jom same2 kite buat facebook kite x boring!!

0 000 orang nak tahu rahsie e-ra:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

akulah E-ra paSha*_* Copyright © 2012 Design and Graphic by E-ra Pasha Template